Tekirdağ TSO'dan KOBİ'lere destek

Tekirdağ TSO ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, "KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı Yurt Dışı İş Gezisi Destekleri" kapsamında KOBİ'lere gidilecek ülkeye göre 3 bin lira il

GÜNDEM 6.02.2019 16:54:00 0
Tekirdağ TSO

Yurt Dışı İş Gezisi kapsamında, konaklama, ulaşım, tercüme, rehberlik, fuar giriş ücretleri ve toplantı-organizasyon giderleri için KOBİ'lere, gidilecek ülkeye göre 3 bin lira ile 5 bin lira arasında katkı sağlanacağını belirten  Cengiz Günay, şartları sağlayan ve destekten faydalanmak isteyen KOBİ’lerin taleplerini Oda ve Borsalara iletmeleri gerektiğini kaydetti.  

 

İŞ GEZİLERİNDE DESTEK ALMAYA HAK KAZANACAKLAR

 

Tekirdağ TSO ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOBİ’lerimizin uluslararası pazarlara açılmalarını teşvik etmek, bu çerçevede yurt dışı iş gezilerini yaygınlaştırarak rekabet güçlerini artırmaya yönelik adımlarını desteklemek adına KOSGEB’le yeni bir destek modeli konusunda işbirliği gerçekleştirdi. ‘KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı Yurt Dışı İş Gezisi Destekleri’ çerçevesinde KOBİ’ler; Oda ve Borsalar kanalıyla yurt dışına gerçekleştirecekleri iş gezilerinde destek almaya hak kazanabilecekler" dedi.

 

3 BİN İLA 5 BİN LİRA ARASINDA DESTEK VERİLECEK

 

KOSGEB veri tabanına kayıtlı 10 işletmenin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Günay, "Bu kapsamda işletmelere KOBİ’lere konaklama, ulaşım, tercüme, rehberlik, fuar giriş ücretleri ve toplantı-organizasyon giderleri gibi kalemlerde, gidilecek ülkeye göre 3 bin lira ile 5 bin lira arasında katkı sağlanacak. Destek miktarı Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avusturalya kıtası ile Asya Pasifik Ülkeleri için 5 bin lira, Çin Halk Cumhuriyeti dâhil diğer ülkeler için 3 bin lira olarak belirlendi. Bu kapsamda meslek kuruluşları ile toplantı ya da inceleme gezilerinin de programda yer alması gerekiyor. KOBİ’lerimizin uluslararası trendleri yakından izlemeleri, edindikleri bilgileri kendi sektörlerine yansıtmaları ve yurtdışı networklerini geliştirmeleri adına son derece cazip bir imkân sunuluyor. İlgilenen üyelerimiz TOBB’un internet sayfasında yer alan http://kobi.tobb.org.tr linkinden detaylı bilgi edinebilirler. Üyelerimizi bu imkândan en iyi şekilde yararlanmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Haber / Yakup KARATEPE