Dünya Kanser Günü'nde farkındalık yarattılar

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 4 Şubat Dünya Kanser Günü ve 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında "Sağlıklı Yaşam Prensipleri Semineri" düzenlendi.?

GÜNDEM 6.02.2019 16:50:00 0
Dünya Kanser Günü

Farkındalık yaratma ve bilinç oluşturulması adına düzenlenen seminere İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Haci Bayram Zengin, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı, Başkan Yardımcısı Dr. Hülya Becerir, Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Aytekin Uluhan, NKÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri, çalışanları, diğer kurum idarecileri ve çalışanları ile halk katıldı.   

 

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER VE FARKINDALIK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

 

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, 4 Şubat Dünya Kanser Günü ve 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü ile ilgili bilgi vererek, "4 Şubat Dünya Kanser Günü tüm dünyada kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü sigara kullanma alışkanlığı olan insanların sigaranın zararları konusundaki bilgilerini artırmak suretiyle, insanların sigara kullanma alışkanlığından uzaklaşmasına sebep olacak birtakım davranış değişikliklerine sebep olmak amacıyla çeşitli etkinlik ve farkındalık çalışmaları ile kutlanmaktadır" dedi.

 

TÜTÜNÜN ZARARLARI VE KANSER ANLATILDI

 

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir'in açılış konuşmasının ardından, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Haci Bayram Zengin, Namık Kemal Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, Başkan Yardımcısı Dr. Hülya Becerir tütünün zararları ve kanser ile ilgili sunum yaptı. Kanser hastalığını yenen bir katılımcının konuşmasının ardından,  sigara alışkanlığını bırakarak etrafına örnek davranış sergileyen kamu kurum çalışanlarına belge takdim edildi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK