99/1 tertipler askere alınıyor

Çorlu Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2 grup halinde olan 99/1 tertip sevke tabi yükümlülerden,  1. grubun 15 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında silah altına alındığı

GÜNDEM 5.02.2019 15:58:00 0
99/1 tertipler askere alınıyor

Çorlu Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda 1999/1 tertip sevke tabi yükümlülerin sevk evraklarının 1. grupta sevke tabi olanlar için, 15 Ocak tarihinden itibaren verildiği belirtildi.

 

1 MART'TAN İTİBAREN VERİLECEK

 

1. grup toplu sevklerin 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yapılmasının ardından, 2. grup sevke tabi olanlar için sevk evraklarının 1 Mart Cuma gününden itibaren verilmeye başlanacağı, isteyen yükümlülerin E-Devlet üzerinden sevk işlemlerini yapabileceği belirtildi. 2. gruplar için toplu sevklerin ise 13-14 Mart tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Sevk evraklarını almak üzere başvuracak yükümlülerin nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerektiği kaydedildi.

 

14 MART SON GÜN

 

Çorlu Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, askere alınacak 2. grup sevke tabi olanların sevk evraklarını en geç 14 Mart Perşembe gününe kadar almaları gerektiği belirtilerek "Sevk evraklarını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından haklarında yasal işlem yapılacağından, yükümlerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır" denildi.

 

Haber /  Özge MERİÇ