TESKİ şebeke suyu kontrollerine devam ediyor

TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan temiz su laboratuvarında Tekirdağ genelinde aylık 408 noktadan alınan şebeke suyunun kontrolleri yapılıyor. TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahi

GÜNDEM 4.02.2019 15:49:00 0
TESKİ şebeke suyu kontrollerine devam ediyor

TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından il genelinde temin edilen suyun kalite ve kontrolünün sürekli olarak sağlandığını dile getiren TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, "11 ilçedeki toplam 408 notada bulunan içme suyu numune alma kabinlerinden alınan su örnekleri, ilgili personel gözetiminde içme suyu laboratuvarına getiriliyor. Burada nitrit, amonyum mangan, demir, Ph, iletkenlik ve bulanık parametrelerine bakılıyor. Temiz su laboratuvarında bulunan iyon kromotografi cihazı ile ölçümlerde ppb (milyarda bir) seviyelerine kadar inilebiliyor. Kimyasal analizler haricinde uluslararası standartlara uygun yöntemlerle gerçekleştirilen mikrobiyolojik analizler ile şebeke sularının ve su kaynaklarının mikrobiyolojik parametreler yönünden kontrolleri aylık olarak yapılıyor. Laboratuvarda aynı zamanda vatandaşlardan gelen şikayet ve talep analizleri de yapılarak, tüm analizler eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı kurumu tarafından düzenleniyor" dedi.

 

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

 

Halkın sağlığının ve suyun kalitesinin çok önemli olduğunu belirten TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, "Son teknolojik cihazlarla, alanında uzman personelimizle son derece ciddi çalışmalarla 7/24 görev yapıyoruz. Laboratuvarımızın uluslararası yeterlilik belgesi (akreditasyon) alması için gerekli çalışmalarımız da hızla devam etmektedir" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ