Her cumartesi hizmet verecek

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Süleymanpaşa Belediyesi tarafından "Kadın Eli Organik Pazarı" hizmete açıldı. El örgüleri, kahvaltılıklar, Kara

GÜNDEM 3.02.2019 16:17:00 0
Her cumartesi hizmet verecek

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binası önünde düzenlenen Kadın Eli Organik Pazarı'nın açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

"KADINLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ"

 

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Karadeniz kadınlarının çalışkanlığı, üretkenliği Türkiye çapında kanıtlanmıştır. Burada kadınlarımız emeklerini sergileme imkânı bulacak. Bu açıdan çok güzel bir çalışma olmuş. Bu çalışmada emeği geçen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a ve Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz'e teşekkür ediyorum. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınlarımızın yanında olacağız, her türlü taleplerine cevap vermeye çalışacağız" sözlerine yer verdi.

 

"KENDİ ÜRÜNLERİNİ PAYLAŞACAKLAR"

 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Candan Yüceer'in de konuşma yaptığı açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu pazar her yerde var ama bizde daha yeni başladı. Umarım bereketli olur, devam eder, başka mahallerimize ve köylerimize de yayılır. Hem birbirimizle pazarda daha çok karşılaşırız hem de üretici ürününü doğrudan tüketiciye verir. Herkes kimin ürettiğini, nerden aldığını neyi aldığını bilir. Pazarlar çok canlı özellikle yaz aylarında daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz yaz Kumbağ’da buna benzer bir çalışma yapmıştık çok etkili olmuştu. Karadeniz kadınları her zaman çalışkandır, üretkendir. Kendi ürünlerini Tekirdağlı, Süleymanpaşalı hemşerileri ile paylaşacaklar. Çok güzel bir olay. Her cumartesi buradayız" dedi.

 

TEKİRDAĞ'DA BİR ADIM

 

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz de "Bizim kadınlarımız cefakardır, çalışkandır, sürekli aile içinde katkı yapmayı seven bir yapısı vardır. Bu anlamda Tekirdağ’da bunu başlatmak adına bir adım olduğunu düşünüyorum. Belki küçük bir adım ama kartopu da küçükten başlar" ifadelerine yer verdi.

 

HER CUMARTESİ HİZMET VERECEK

 

Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binası önünde her cumartesi günü hizmet verecek olan Kadın Eli Organik Pazarı'nda el örgülerinden kahvaltılıklara, Karadeniz ekmeğinden süt ve süt ürünlerine kadar birçok ürün sergilenecek.

 

Haber / Özge MERİÇ