"Bir Nefes de Siz Olun" kampanyasına destek çağrısı

Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı (ÇESAV), Çorlu Devlet Hastanesi'ne 5 adet solunum cihazı alınabilmesi için "Bir Nefes de Siz Olun" kampanyasını başlattı. Çorlu Kaymakamlığı'nın da desteÄ

GÜNDEM 1.02.2019 14:27:00 0
"Bir Nefes de Siz Olun" kampanyasına destek çağrısı

'Bir Nefes de Siz Olun' kampanyası kapsamında düzenlenen toplantıya; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, ÇESAV Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Lütfi Çağatay Onar ve yönetimi ile basın mensupları katıldı.

 

POLİKLİNİK HASTA SAYISI 1 MİLYON 589 BİN

 

ÇESAV ve Çorlu Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Bir Nefes de Siz Olun" kampanyasında Çorlu Devlet Hastanesi ve Trakya Bölgesi'ndeki vatandaşlara en iyi sağlık hizmetinin verilmesi, çalışmaların aksamaması ve ihtiyaçların acilen giderilmesinin amaçlandığını kaydeden Kaymakam Sarılı kampanya ile ilgili açıklama yaptı. Kaymakam Sarılı, "Çorlu Devlet Hastanesi, Trakya bölgesinde nitelikli sağlık hizmetleri yönünden çok hızlı bir büyüme trendi gösterdi. Hastanemize müracaat eden bölgemiz hastaları ve hasta yakınlarının taleplerini en iyi şekilde karşılamanın azim ve gayreti içerisinde. Hastanemizin 2018 yılı toplam poliklinik hasta sayısı 1 milyon 589 bin. Anjiyo ve KVC gibi ileri tetkik gerektiren teşhis ve tedaviler başarı ile gerçekleştirilmekte. Hastane başhekimimiz ve hastane yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde özellikle yoğun bakım ünitelerinde solunum cihazına ihtiyaç olduğu tespit edildi. Solunum cihazına (ventilatör) ihtiyacı olan hastalarımızın hastanemizden daha iyi hizmet almalarını teminen beş adet solunum cihazının kazandırılmasının gereklilik arz ettiği görülüyor" sözlerine yer verdi. 

 

29 MART'TA SONA ERECEK

 

Çorlu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitelerinde özellikle solunum cihazına ihtiyaç duyan hastaların beklentilerinin karşılanması için kampanyanın başlatıldığını dile getiren Kaymakam Sarılı, "Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı (ÇESAV) aracılığıyla beş adet solunum cihazı alınması çalışması başlatıldı. Çorlu Devlet Hastanesine solunum cihazı kazandırılmasına yönelik bölgemizdeki kurum kuruluş sivil toplum örgütleri, esnaf, sanayici, iş insanları ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarına ihtiyacımız bulunmakta. Yardımseverlerin isimleri veya ticaret unvanları hastane başhekimliği koridorunda halkımızın görebileceği alanda panoda şükranla anılacak. Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın başlatmış olduğu kampanya Kaymakamlığımızca uygun görüşmüş olup, hesap numaralarına destek olmak isteyen vatandaşlar bağışta bulunabilecek. Elden para alınmayacaktır, tüm yardımlar hesap numarasına yatırılacak. Çorlu Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitelerinde solunum cihazına (ventilatör) ihtiyacı olması bakımından kampanya başlatıldı. Hastalarımızın daha iyi hizmet almalarını teminen en az beş adet solunum cihazının kazandırılmasına yönelik bölgemizde kurum kuruluş, hayırsever toplum örgütleri esnaf sanayici iş adamların, hayırsever vatandaşlarımıza ve halkımıza duyuru yapılmak suretiyle 1 Şubat - 29 Mart arasında ‘Bir Nefes de Siz Olun’ yardım kampanyası başlatıldı” dedi. 1 Şubat - 29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan yardım kampanyasının banka hesap numaraları " Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı 00158007285980255, Vakıfbank Emlak Kent Şubesi 00158007287041414 " olarak açıklandı.

 

Haber / Özge MERİÇ