Uluslararası öğrencilere oryantasyon programı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası Konferans Salo

GÜNDEM 1.02.2019 13:37:00 0
Uluslararası öğrencilere oryantasyon programı

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oya Onat Kocabıyık yaptığı açılış konuşmasında "Uluslararası öğrencilerin çoğu başarılarına başarı katmak için Türkiye’yi tercih ediyor. Kendilerini geliştirebilecekleri imkanları sunduğunu düşündükleri için Trakya Üniversitesi’ni tercih eden uluslararası öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. Trakya Üniversitesi kültür, sanat, farklı spor dalları ve etkinlikleriyle öğrencilerimize gelişim alanları yaratıyor. Ayrıca Trakya Üniversitesi’nin sahiplenici tutumu sayesinde, uluslararası öğrencilerimiz yaşadıkları veya yaşayabilecekleri zorlukları daha kolay bir şekilde atlatıyor. Üniversitemiz her konuda uluslararası öğrencilerimizin yanında olmaya gayret ediyor. Oryantasyon hizmetleri öğrenci kişilik hizmetleri içinde yer almakla birlikte üniversite yaşamına yeni başlayan öğrencilerin yeni ortamlarına alışmalarına yardımcı olmak amacıyla planlı ve programlı bir şekilde sunulması gereken bir hizmet" sözlerine yer verdi.

 

BİLGİLENDİRME YAPILDI

 

Programda "Konuşma Sırası Uluslararası Öğrencilerde" etkinliği ile devam etti. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen sunumda farklı üniversitelerde eğitim gören uluslararası öğrencilerin karşılaştıkları zorlukların neler olduğu ve bu sorunlarla nasıl baş ettiklerine yönelik bilgilendirme ve video gösterimleri yapıldı. Ardından program  uluslararası öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla devam etti.

 

KENDİ YÖRELERİNE AİT YEMEK YAPTILAR

 

Uluslararası öğrenciler için düzenlenen oryantasyon programının ikinci etkinliği kapsamında, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde okuyan uluslararası öğrencilerin diğer öğrencilerle kaynaşmalarına yardımcı olmak ve kendi kültürlerini diğer öğrencilere tanıtmak amacıyla "Uluslararası Mutfakları Tanıyoruz” etkinliği düzenlendi. Etkinlik öncesinde Türk ve uluslararası öğrenciler ile gruplar oluşturulmasının ardından her bir grupta bulunan uluslararası öğrenciler kendi grubunda bulunan Türk öğrencilerin de yardımıyla kendi yörelerine ait yemekler yaptı. Öğrenciler tarafından yapılan birbirinden farklı yemekler, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi fuaye alanında diğer öğrenciler ve öğretim üyelerine sunuldu. Etkinliğin sonunda gruplar ile bir araya gelinerek değerlendirmede bulunuldu.

 

Haber / Aleyna ÇELİK