Radyoembolizasyon tedavisi ilk kez uygulandı

Trakya Üniversitesi Hastanesi'nde, karaciğer kanserinde ve karaciğer metastazlarında cerrahi tedavi ve kemoterapi ile çözüm bulunamayan hastalarda uygulanan "radyoembolizasyon tedavisi" ilk defa uygulandı.

GÜNDEM 1.02.2019 13:01:00 0
Radyoembolizasyon tedavisi ilk kez uygulandı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Funda Üstün, Radyoloji Anabilim Dalı’ndan Öğr. Gör. Dr. Osman Kula, İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Girişimsel Radyoloji’den Prof. Dr. Murat Cantaşdemir ve Nükleer Tıp Bölümü’nden Prof. Dr. Cüneyt Türkmen, karaciğer metaztazlı bir olguya, "Y-90 Mikroküre" ile ilk "radyoembolizasyon tedavisi" (TARE-SIRT) yaptı.

 

BAŞARILI BİR ŞEKİLDE UYGULANDI

 

Trakya Üniversitesi Hastanesi Medikal Onkoloji Bölümü’ndeki karaciğer metaztazlı bir olguya, "Y-90 Mikroküre" ile ilk "radyoembolizasyon tedavisi" (TARE-SIRT) başarılı bir şekilde yapıldı. Karaciğer kanseri ve kanserin karaciğere metastazları, kansere bağlı ölüm nedenlerinin başında yer aldığı belirtildi. Dünyada ve ülkemizde ileri evre karaciğer kanseri ve karaciğer metastazlarının tedavisinde önemli bir tedavi seçeneği olarak uygulanan “radyoembolizasyon”, Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde, ilk kez yapıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ