Vatandaşlardan ağaç kesimine tepki

Tekirdağ'da Ganos Dağı eteklerindeki ormanlık alanda çok sayıda ıhlamur ağacının, kökünden kesildiği belirlendi. Topladıkları ıhlamurları satarak geçimini sağlayan köylüler ise ağaç kesi

GÜNDEM 31.01.2019 16:51:00 0
Vatandaşlardan ağaç kesimine tepki

Süleymanpaşa ve Şarköy arasında kalan Ganos Dağı eteklerindeki ormanlık alanda, kimliği belirsiz kişiler tarafından özellikle ıhlamur ağaçlarının kökünden kesilerek katledildiği belirlendi. Topladıkları ıhlamurları satarak geçimlerini sağlayan Işıklar Mahallesi sakinleri, son yıllarda artan ağaç katliamına isyan etti.

 

TOPLASINLAR AMA AĞAÇLARI KESMESİNLER

 

İl dışından gelen kimliği belirsiz kişilerin ağaçları kesip yere yatırdıktan sonra tüm ıhlamuru topladıklarını öne süren Işıklar Mahallesi Selanikliler Derneği Başkanı Olcay Ceylan, gelen kişilerin ıhlamur toplamasına bir itirazı olmadığını anlatarak, sadece ağaç kesmelerine karşı olduklarını belirtti. Ağaç kesmelerin 2012 yılından bu yana artarak devam ettiğini ifade eden Ceylan, "Ihlamur katliamı 2012 yılında başladı, bu katliamlar son dönemlerde müthiş derecede arttı. Babamla birlikte ıhlamur toplamaya gittiğimizde ağaç kesenleri uyardık ve silahla korkutmak için ateş açıldı. Burada gördüm, kesmeyen de var ama çoğunluğu kesiyor. Sezonda ıhlamur toplamaya gitmeye çekinir olduk. Babam bu işin 20 yıla yakın tüccarlığını yaptı. Mahallede herkes ıhlamur toplayarak geçimini sağlıyor. Kilosu 70 liradan sezonda mahalleye 1,5 milyon gelir sağlıyorduk. Şu anda bu artık 400 bin liraya kadar düştü. Biz gelip burada ıhlamur toplamasınlar demiyoruz, toplasınlar ama ağaçları kökten kesmesinler" dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Işıklar Mahallesi'ni ziyaret ederek ıhlamur ağaçlarının kesilmesiyle ilgili bilgi aldı. Çevreciler tarafından tespit edilerek görüntülenen ağaç katliamında video ve fotoğraflarla ormanlık alandaki birçok ağacın kesildiği görüldü.

 

Haber / Özge MERİÇ