İptal açıklaması seçim aldatmacası mı?

Kapaklı, Çerkezköy ve bölge halkı, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel'in 'termik santralin teknik nedenlerle iptal edildiği' şeklindeki açıklamasıyla sevinirken, Çevre ve Şehircilik Baka

GÜNDEM 30.01.2019 16:31:00 0
İptal açıklaması seçim aldatmacası mı?

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 13 Aralık’ta sosyal medyadan yaptığı açıklamada, teknik nedenlerden dolayı termik santralin yapımından vazgeçildiğini duyurmuştu. Meşe ormanına yapılmak istenen kömürlü termik santral projesinin iptal edildiğine ilişkin yapılan açıklamanın aksine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve EÜAŞ, bilgi edinme başvurusuna verdikleri yanıtta projeyle ilgili sürecin devam ettiğini dile getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan bilgi edinme başvurusuna gelen yanıtta “Projenin ÇED raporu hazırlanma aşamasında olup ÇED süreci devam etmektedir” dendi. Yine aynı kapsamda Elektrik Üretim A.Ş’ye (EÜAŞ) yapılan bilgi edinme başvurusuna, “Trakya Bölgesi’ndeki kömür kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik proje geliştirme süreçleri devam etmektedir. Bahsi geçen konular Bakanlığın takdirindedir” cevabı verildi.

“SEÇİM ALDATMACASIYMIŞ”

 

Kapaklı-Çerkezköy arasında Pınarça Mahallesi’nde kurulması planlanan Termik Santralin iptal edildiğine ilişkin beyanatların Bakanlık tarafından yalanlanmasının ardından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Bakanlık ve EÜAŞ’tan yapılan açıklamalar bu projenin iptal edilmediği anlamına geliyor. AK Parti Tekirdağ milletvekillerinin açıklamaları bir dayanaktan yoksunmuş, hatta daha kötüsü bir seçim aldatmacasıymış” dedi.

 

“SENEDİN KARŞILIĞI YOKMUŞ”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in “Bizim sözümüz senettir. AK Parti'nin sözü senettir” sözlerini de anımsatan Yüceer “Sanıyorum ne verilen sözlerin ne senedin karşılığı yokmuş. Tekirdağlılar kuşku duymakta haklılarmış. Herkesin kafasında bunun bir seçim manevrası olduğuna ilişkin kuşkular vardı. Ne yazık ki haklı çıktık. Tekirdağ halkı Trakya’nın kalbine saplanmak istenen termik santral hançeri konusunda, ölüm bacaları konusunda ‘olmaz be ya!’ demeye devam ediyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU