Çerkezköy'ün yeni kabusu İstanbul'un çöplüğü oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile İstanbul Silivri'ye bağlı Seymen Köyü'nde yapılan ve 2016 yılında hizmete açılan

GÜNDEM 30.01.2019 16:25:00 0
Çerkezköy

İstanbul’un çöpleri, 227 hektarlık bir alana yapılan ve yaklaşık 75 milyon metreküplük kapasitesi bulunan Seymen Atık Bertaraf Tesisi’ne geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Büyükçekmece, Çatalca, Başakşehir, Zeytinburnu, Avcılar, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Esenyurt ve diğer pek çok ilçenin çöpleri toplanarak kamyonlar ve özel çöp TIR’larıyla bu tesise taşınıyor.

 

 

KÖTÜ KOKU ÇERKEZKÖY’ÜN KABUSU OLDU

 

Saatte 100’den fazla aracın gelerek çöplerini bıraktığı tesisten çıkan kötü koku, yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Çerkezköy’ü de etkisi altına aldı.  İstanbul’un bütün çöplerinin toplandığı Seymen Katı Atık Bertaraf Tesisi’nden gelen kokular sadece Çerkezköy’ü değil aynı zamanda Çorlu’yu, Veliköy’ü ve Velimeşe’yi de etkisi altına alıyor. Rüzgar güney ve güney batı yönünde estiğinde Çerkezköy’de koku daha yoğun şekilde hissediliyor.

 

“TEMİZ HAVA SOLUYARAK YAŞAMAK İSTİYORUZ”

 

Kötü koku ile ilgili çok sayıda vatandaş Çerkezköy Belediyesi’ne başvurarak şikayette bulunurken, yüzlerce vatandaş da haber merkezimize ulaşarak kötü kokuya dikkat çekti. Kokudan duydukları rahatsızlığı dile getiren vatandaşlar “Çöpü üreten de biziz, çöpü bertaraf eden de biziz. Ama yetkililerin kötü koku ve sağlık açısından gereken önlemleri almasını bekliyoruz. Buradan salınan gazlar hava ile birlikte Çerkezköy’e taşındığında sağlığı rahatsız edecek kimyasal bir reaksiyona giriyor mu? Bunun yetkililer tarafından açıklanmasının istiyoruz. Zehir soluyarak ölmek istemiyoruz, temiz hava soluyarak yaşamak istiyoruz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ