Kaz gecesi etkinliğinde bir araya geldiler

Kars-Arpaçay Bozyiğitliler Derneği tarafından geleneksel hale getirilen kaza gecesi etkinliğinin bu yıl 12'ncisi düzenlendi. Gecede davetlilere bulgur pilavı üzerinde kaz servis edilirken, gecede Talip Tufanoğlu ve Sel

GÜNDEM 27.01.2019 19:20:00 0
Kaz gecesi etkinliğinde bir araya geldiler

Kars-Arpaçay Bozyiğitliler Derneği üyeleri, geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12’ncisi düzenlenen kaz gecesi etkinliğinde bir araya geldi.  Cumartesi akşamı saat 17:00’da Hawthorn Suite By Wyndham Otel’de düzenlenen etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Akın Yılmaz ve Ömer Karadeniz, MHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Erbay Bekiroğlu, bazı Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Kars-Arpaçay Bozyiğitliler Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“KÜLTÜR, TOPLUMUN MANEVİ DEĞERLERİNİN TOPLAMIDIR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gecenin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Mehmet Öztürk, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen dernek üyelerine teşekkür etti. Doğu Türkistan’da Kızıl Çin’in soydaşlarımıza yapmış olduğu soykırımı ve asimilasyon politikasını kınayarak konuşmasını sürdüren Öztürk, Hz. Ali’nin “Bir zulmü engelleyemiyorsanız onu herkese duyurunuz” sözünü de anımsattı. Dernek kurulduğu günden bu yana kendilerine destek olan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya da teşekkür eden Öztürk “Derneklerin amacı toplumdan soyutlaşmadan birlik ve beraberlik içinde gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarmak ve toplumla entegre olmaktır. Burada yemekler ve ikramlar misafirperverliğin göstergesi olsa da aslolan uzaklar yakın olur, halaylar çekilir omuz omuza sohbetler kahkahalara karışır, mesafeler kalkar samimiyet sarar benliğimizi. Kültür bir toplumun manevi değerlerinin toplamıdır. Bizler bu dünyada misafiriz yarın çok geç olmadan gelecek nesillere hoş bir seda bırakmamız için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirelim” dedi.

 

“FARKLILIKLAR BİZİM ZENGİNLİĞİMİZDİR”

 

Farklılıkların kültürel zenginlik olduğunu söyleyen Öztürk “İnsanları ötekileştirmeden el ele gönül gönüle birlik ve beraberlik içinde gelecek nesillerle örnek olmalıyız. Güzel şeyler yapalım, güzel şeylere vesile olalım, insanların gönüllerinde yer tutalım. Yaşamımız boyunca elde edilecek en büyük başarı ve servet budur” diye konuştu.

 

“ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

 

Gecede konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Bu derneğin bir tabela derneği olmadığını görüyorum. Kapaklımızın ve Karaağaç’ın gelişiminde önemli rolleri olan Karslı hemşehrilerimizin doğdukları topraklarda olmasalar da doydukları topraklarda birlik ve beraberliğimiz devam ediyor. Bu organizasyonlarda hep birlikte olmaya Allah-u Teala izin versin. Bu organizasyonların yapılmasında bizlere ve sizlere çok büyük görevler düşüyor” dedi. Dernekçiliğin özveri gerektirdiğini söyleyen Başkan Mandalı, dernek üyelerinin de aidatlarını vaktinde ödeyerek derneğe sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdi.

 

“KÖTÜ PARTİ YOKTUR, KÖTÜ YÖNETİCİ VARDIR”

 

Partisi, düşüncesi, dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun demokratik bir anlamda herkese sahip çıkmaya çalışacaklarını söyleyen Mandalı “O yüzden ben buradaki dostlarıma tavsiye niteliğinde şu öğütte bulunmak istiyorum. Kötü parti yoktur, kötü yönetici vardır. Eğer yönetici iyi değilse o parti ne kadar iyi olursa olsun, o iyi olan parti kendiliğinden kötü olacaktır. Partiler açısından baktığımızdan insanları ayrıştırma unsuruna sahip oluruz” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Serkan Genç, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Karaağaç Mahalle Muhtarı Özgür Cengiz ve gecenin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara dernek tarafından plaket takdim edildi.

 

KAZLAR AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILDI

 

Gecede davetlilere bulgur pilavı üzerinde kaz servis edilirken, sazını sözü ile birleştiren Talip Tufanoğlu da Karslıların duygularına tercüman olup özlemlerini giderdi. Gecede açık artırma da yapılırken, ilk açık artırmayı İrfan Mandalı’nın başlattığı gecede, ilk kazı İrfan Mandalı bin liraya alırken, gecede kazlar 3 bin liraya kadar alıcı buldu. Karsın yöresel ürünlerinin de açık artırmaya sunulduğu gecede sanatçı Selma Gökdemir’in ezgileri eşliğinde Arpaçay Bozyiğitliler halaylarla geceye renk kattılar. Gecede yapılan çekilişle davetlilere çeşitli hediyeler de verildi. Konserin ardından Selma Gökdemir’e Atatürk Silüeti isimli yağlı boya tablosu hediye edildi.

Haber / Yakup KARATEPE