'Şikayet etmek için değil, çözüm üretmek için yola çıktık'

Cumhur İttifakı'nın Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, tanıtım programında yaptığı konuşmada "Allah nasip ederse bize oy veren veya vermeyen, destek olan ya da olmayan herkesin beled

GÜNDEM 27.01.2019 17:36:00 0

Tanıtım programının açılış konuşmasını yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök “Cumhuriyet tarihine baktığımızda belediyecilik ve yerel yönetim hizmetinin bu kadroların işi olduğu aşikar bir şekilde gözükmektedir. Bu yüzden bu kadroların yerel yönetimlerdeki başarısını hiçbir zaman inkar edemeyiz. Kapı kapı dolaşıp cumhur ittifakını rekor bir oy oranıyla hak ettiği noktaya hep beraber taşıyacağız. Bunu başarmanın tek yolunun da birlik ve beraberlik içerisinde, reisimizin tabiriyle tevazu, samimiyet ve gayret ile ‘önce millet, önce memleket’ şiarıyla hareket etmekten geçtiğinin bilincindeyiz” dedi.

 

 

“CUMHUR İTTİFAKI 2023, 2053, 2071 DEMEKTİR”

 

Cumhur ittifakının milletten yana taraf olmak isteyen, vatanın bağımsızlığını ve birliğini korumak için çalışan 2 partinin tabanda birleşip bu birleşmenin tavana etmesi meselesi olduğunu kaydeden Kök “Vatandaşın değer verdiği bir ittifaktır. Farklı 2 siyasi partiyiz. Fakat millet ve memleket meselesi söz konusu olduğunda biz politik tutumlarımızı bir tarafa bırakabilmeyi başardık. Bizim için cumhur ittifakı 2023 demektir, 2053 demektir, 2071 demektir. Bu aynı zamanda cumhur ittifakının menzilinin ifadesidir. İnşallah sonraki nesillere de bunu miras olarak bırakacağız. 31 Mart yerel seçimlerinde Çerkezköy’ü Cumhuriyet Halk Partili beceriksiz kadrolardan kurtarmak, Çerkezköy halkını hak ettiği hizmete kavuşturmak için belediye başkan adayımızla ev ev, sokak sokak, sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmaksızın var gücümüzle çalışacağımıza teşkilatım adına söz veriyorum. Çerkezköy’ümüzün anahtarını 1 Nisan sabahı cumhur ittifakına gönül vermiş halkımıza hediye edeceğiz” dedi.

 

 

“BU, SADECE SİYASİ BİR ORTAKLIK DEĞİL”

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de programda yaptığı konuşmada “Cumhur ittifakı 2 partinin siyasi ortaklığı değildir. Bin yıllık vatanımız olan memleketimize göz dikmiş iç ve dış düşmanlara karşı kurulmuş bir milli birliktir. Bu sadece siyasi bir ortaklık değildir. Uyumayacağız, takılıp düşmeyeceğiz, tökezlemeyeceğiz. 31 Mart akşamı on binlerle Çerkezköy Belediye Meydanı’nda cumhur ittifakını, Süleyman Kozuva’nın belediye başkanlığını ve güçlü bir meclis yapılanması ile belediye meclisini kazanmanın gururunu yaşayacağız. Zaferimiz taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“ŞİKAYET ETMEK İÇİN DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

 

Programda konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mülahim Kuru da “Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gece gündüz durmadan koşarken, biz de onun arkasına takılacağız. Biz de durmayacağız, onu yakalamaya çalışacağız” dedi. Kuru’nun ardından Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva konuşma yaptı. Gençlerin “Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey Kozuva’yı hatırlatıyor” tezahüratları ile kürsüye çıkan Kozuva, gençlere teşekkür etti. Heyecanı dikkatlerden kaçmayan Kozuva konuşmasında “Hepimiz büyük bir tarihin, her karışı şehitlerin kanıyla var olan bir coğrafyanın çocuklarıyız. Bizi aynı kader ve gelecek etrafında birleştiren herkesi, özellikle de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Kısa bir süre öncesine kadar Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak sizlere hizmet etmek nasip oldu. Şimdi başka bir sorumlulukla yola çıkıyoruz. Allah bizi milletimize ve özellikle de Çerkezköy’de yaşayan tüm kardeşlerimize mahcup etmesin inşallah. Süleyman Kozuva olarak Allah nasip ederse bize oy veren veya vermeyen, destek olan ya da olmayan herkesin belediye başkanı olmak üzere yola çıkıyoruz. Hepimiz Çerkezköy için, milletimize hizmet için şu ya da bu kesimi, kökeni ya da geçmişi ayırmamaksızın birlikte gayret edeceğiz. Sayın cumhurbaşkanımızın duruşları, vizyonları ve liderliği hepimiz için bir lütuftur. Bize düşen bu vizyonu Çerkezköy’e taşımak, şehrimizi yeni bir ufka kavuşturmaktır. Birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz, birlikte geleceğe koşacağız. Bizim bir umudumuz, hayalimiz var.  Çerkezköy son dönemde hizmet almak bir yana, ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı. Biz şikayet etmek için değil, çözüm üretmek için yola çıktık. Burada yaşayan herkes ile birlikte Çerkezköy’ü yönetmek, insanların geleceğe güvenle baktığı bir şehir inşa etmek, bir olma, birlikte olmak için bu emaneti üstlendik” dedi.

 

 

“YAPAMAZSINIZ DİYENLERE HODRİ MEYDAN”

 

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan da “Cumhurbaşkanımızla Tekirdağ ile alakalı son konuşmamda bana şöyle söyledi ‘Bize yüzde 50’nin üzerinde destek vermiş Çerkezköy’ü Süleyman Kozuva gibi işin ehli birine emanet ediyoruz. Artık görsünler bakalım hizmet nasıl yapılıyormuş, görsünler bakalım belediyecilik nasıl yapılıyormuş’. İnşallah bu seçimde cumhurbaşkanımızı mahcup etmeyeceğiz” dedi. Millete hizmetten daha mübarek bir makam olmadığını söyleyen Özcan “Bugün buradaysak bu şehrin çehresini değiştireceğimize söz vermek için buradayız. 10 yıldır yerel yöneticiler tarafından potansiyeli bir türlü fark edilmemiş potansiyelini ayağa kaldıracağımıza söz vermek için buradayız. Çerkezköy’ü vizyon şehir Tekirdağ’ın vizyon ilçesi yapma sözü vermek için buradayız. Yapamazsınız, yapılamaz diyenlere de hodri meydan diyoruz” dedi.

“AK PARTİ DEMEK, MİLLET DEMEKTİR”

 

Özcan’ın ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül konuşma yaptı. Koncagül “Çerkezköy’ü yine yeniden ak belediye hizmetleriyle buluşturmak için bütün teşkilatlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. AK Parti bugüne kadar girdiği tüm yerel yönetimlerde çığır açmış, adeta devrim gerçekleştirmiş bir partidir. Çok çalışmamız gereken, gönülleri fethetmemiz gereken bir dönemdeyiz. Ak Parti demek hizmet demektir, gayret demektir, gelecek demektir. AK Parti demek millet demektir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde inşallah AK Parti yereldeki bayrağını ve zaferini yine Çerkezköy’de dalgalandırarak bu yolda devam edecek” diye konuştu.

 

“5 YILLIK BİR KESİNTİ OLDU”

 

Tanıtım programı AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in konuşması ile devam etti. Yel “Önümüzde çok önemli 63 günümüz var. Kapı kapı dolaşarak, gönül belediyeciliğimizi tüm Çerkezköy ve Tekirdağ’a tanıtacağız. Önceki pek çok seçimde olduğu gibi Çerkezköy rüştünü ispat etmiş, Trakya’ya damgasını vurmuş olan bir ilçemiz. Daha önceki seçimlerde de AK Parti belediyeciliğini zaten bilen bir yer. Ama sadece 5 yıllık bir kesinti oldu. 31 Mart 2019’da bu kesintiye son vererek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

“12-0 İDDİAMIZI DAHA YÜKSEK SESLE DİLE GETİRİYORUZ”

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Tanıtım Programında son konuşmayı TBMM Başkan Vekili ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop yaptı. 31 Mart akşamı başta Çerkezköy olmak üzere büyükşehir ve Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde 12-0 iddialarını adaylar açıklandıktan sonra çok daha yüksek bir sesle dile getirdiklerini belirten Şentop, Türkiye’nin ilk defa bir yerel seçime, 31 Mart yerel seçimlerine ittifaklarla gireceğini belirterek “Genel seçimlerde de ilk defa ittifak uygulaması 24 Haziran seçimlerinde oldu. İki ittifak var. Biri bizim cumhur ittifakımız. Diğeri millet ittifakı diye kendini adlandıran bir ittifak” dedi. Cumhur ittifakının gerçek bir ittifak, diğerinin ise sahte bir ittifak olduğunu savunan Şentop, Cumhur ittifakının ortaya çıkış sürecini anlattı.

 

SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞI YAPILDI

 

Programın ardından davetliler davul zurna eşliğinde Atatürk Caddesi’ne yürüyerek Süleyman Kozuva’nın Atatürk Caddesi’ndeki seçim bürosunun açılışını yapdı. Aday tanıtım programına milletvekillerinin yanı sıra Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AK Partililer ve MHP’liler katılırken, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Yılmaz Erkılınç, Orhan Aras ve Hasan İşcan’ın ise katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

 

LED EKRAN KURULDU

 

Programa katılan Süleyman Kozuva’nın babası Adem Kozuva da, duygulu anlar yaşadı. Tanıtım programında protokol üyelerinin konuşmaları işaret dili ile işitme engelli vatandaşlara tercüme edilirken, bazı vatandaşlar da programı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası binası önünde kurulan led ekrandan takip etti. Programa AK Parti İlçe Eski Başkanları Sait Yazı, Alaattin Demirbağ, Reşat Bahar ve Ercan Tanışık da katılırken, Çerkezköy Belediye Eski Başkanları Ali Ertem ve Remzi Garip de Cumhur İttifakı Aday Tanıtım Programına katılan isimler arasında yer aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU