Temiz Çevre, Temiz Kumsallar ve Mutlu Yarınlar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilen "Temiz Çevre, Temiz Kumsallar ve Mutlu Yarınlar" projesi kapsamında 3 adet Plaj Kumu Temizleme ve 1 adet Yosun Temizleme Makin

GÜNDEM 25.01.2019 17:43:00 0
Temiz Çevre, Temiz Kumsallar ve Mutlu Yarınlar

Süleymanpaşa İlçesi Hasan Ali Yücel Meydanı'nda düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal, Daire Başkanları, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

YABANCI MADDELERİ TEMİZLEYECEK

 

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Ekrem Eşkinat'ın ardından konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Trakya Kalkınma Ajansı'nın Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı 2018 yılı teklif çağrısına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile birlikte Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli İllerinden toplam 54 proje başvuruda bulunuldu. 54 proje içerisinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz  "Temiz Çevre, Temiz Kumsallar, Mutlu Yarınlar" isimli projemiz en yüksek puanı alarak birinci gelmiştir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak destek almaya hak kazanılan  "Temiz Çevre, Temiz Kumsallar, Mutlu Yarınlar" isimli proje kapsamında 3 adet Plaj Kumu Temizleme Makinası satın alınmıştır. Plaj Kumu Temizleme Makinalarının İşlevi Plaj kumundaki insan eliyle ayıklanması, temizlenmesi güç olan, kumda istenmeyen yabancı maddeleri temizlemektir" dedi.

 

KURDELE KESİLDİ

 

Temiz Çevre, Temiz Kumsallar, Mutlu Yarınlar projesi kapsamında mavi bayrak sayısının arttırılmasının hedeflendiğini dile getiren Başkan Albayrak, "Tekirdağ'ın Marmara Denizi'ne kıyısı olan kumsallarında doğal yapının korunmasına yönelik çevresel tedbirler alınarak turizm alanlarının sayısının ve niteliğinin artırılması ve 2019 Haziran döneminde, şu an 5 olan mavi bayraklı plaj sayımızın 8'e çıkarılması hedefliyoruz. Bu proje ile Tekirdağ'ın 72 kilometre uzunluğundaki plajlarımızda ve Marmara'nın incisi rolündeki İlimizde, tatilini memnun geçiren her insanın tekrar ilimizi ziyaret etmesi ve tercih sebebi olması ile bölge halkının etkileşimi ve sosyokültürel açıdan ilerleme kaydetmesi sağlanacaktır. Ayrıca, bünyemize kattığımız Yosun Temizleme Makinalarıyla da kıyılarımızın mükemmelliğine önemli katkı sağlanacaktır. Ben makinelerimizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Tören, konuşmaların ardından kurdele kesimi ve yetkililerin plaj kumu ve yosun temizleme makinelerinin işlevi hakkında bilgi vermesi ile son buldu.

Haber / Seda AKYOL