'26 yıldır bize ışık tutmaya devam ediyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı 24 Ocak 1993'te aracına konulan bombanın patlatılması ile katledilen araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu andı.  Ellerinde meşalelerle p

GÜNDEM 25.01.2019 11:16:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı 24 Ocak 1993’te aracına konulan bombanın patlatılması ile katledilen araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 26’ncı yılında andı.

 

ELLERİNDE MEŞALELERLE YÜRÜDÜLER

 

Akşam saat 19:30’da parti binasında bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer ellerinde meşaleler ve Uğur Mumcu’nun fotoğraflarıyla yürüyerek Uğur Mumcu Caddesi’nde gazeteci yazarın adını taşıyan ve anıtının bulunduğu parka kadar yürüdü.

“BİZE IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “Uğur Mumcu, yılgınlığın, korkaklığın, yandaşlığın ve kalem satmanın neredeyse olağan hale geldiği günümüzde, ödün vermeyen güçlü kişiliğiyle 26 yıldır bizlere ışık tutmaya devam ediyor” dedi.

 

“TÜM GÜCÜNÜ KUVAYI MİLLİYE’NİN KÜLTÜRÜNDEN ALDI”

 

Uğur Mumcu’nun “Ben Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim, laikim, anti emperyalistim, bağımsız Türkiye’den yanayım, özgürlükçüyüm, insan haklarının savunucusuyum, terörün karşısındayım, yobazların, vurguncuların, hırsızların, çıkarcıların düşmanıyım” sözlerini anımsatan İlçe Başkanı Engin Camcı “Uğur Mumcu, Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine bağlı bir kişiydi. Uğur Mumcu emperyalizme, sömürüye, vurguna, yobazlığa ve bölücülüğe karşı verdiği mücadelenin tüm gücünü Kuvayı Milliye’nin kültüründen aldı” dedi.

 

“AYDINLATTIKLARI YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Uğur Mumcu’ya yönelik suikastın, onun kişiliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, ulusal bağımsızlığımıza, çağdaşlığa ve Atatürk’ün manevi mirasına yönelik yapıldığını kaydeden Camcı “İnsanlık değerlerinden, emekten, ulustan, halktan, çağdaş hukuk düzeninden olan bu yürekli kalemi susturmak isteyenler amaçlarına ulaşmış olabilirler. Ancak Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç ve adını sayamadığımız diğer şehitlerimizin aydınlattığı yolda inatla ve ısrarla yürümeye devam edeceğiz. Bizler var olduğumuz sürece, karanlıklar ülkemizi boğamayacak. Bugün ölüm yıldönümleri olan 2001 yılında hain bir saldırıda şehit edilen Gaffar Okkan’ı ve 2007 yılında aramızdan ayrılan İsmail Cem’i de özlem ve minnetle anıyorum” dedi.

 

ANITA KIRMIZI KARANFİLLER BIRAKTILAR

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı’nın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Başkanı Engin Camcı ve partililer Uğur Mumcu anıtına kırmızı karanfiller bırakırken, ellerindeki meşaleleri de anıtın bulunduğu parka diktiler.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU