Başkan Gürkan'dan açıklama geldi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Birimi'nde ortaya çıkartılan usulsüzlük ve sahte evrak işlemi kapsamında yürütülen soruşturma ile ilgili açÄ?

GÜNDEM 23.01.2019 15:49:00 0
Başkan Gürkan

Yürütülen soruşturma ile ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı su ve belediye vergi işlemlerinin yürütüldüğü Gelir Birimi’nde bir personelin usulsüzlükle sahte evrak hazırlayarak zimmetine para geçirdiği tespit edildikten sonra, ilgili personel 29 Kasım 2018 tarihinde derhal işten uzaklaştırılmış ve 30 Kasım 2018 tarihinde Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na tarafımdan konu ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Aynı gün kurum içinde de konu ile ilgili tarafımdan idari soruşturma ve İç Denetçiler tarafından da mali araştırma başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

 

İDARİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

 

Olayın aydınlatılması amacıyla Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na, suç duyurusunda bulunduğunu belirten Başkan Gürkan, "Durumun ortaya çıkmasının ardından olayın tüm detayları ile aydınlatılması amacıyla hem Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığım suç duyurusu, hem de verdiğim talimatla kurum içerisinde başlatılan idari soruşturma devam etmektedir. Konu tüm yönleriyle incelenmektedir. Bugün bazı basın yayın organlarında konu ile ilgili çıkan haberler, bu soruşturma kapsamında sürdürülen işlemlerle ilgilidir. Kamuoyunun bilgisine sunarım" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ