Taekwondo Şampiyonası'nda Türkiye 8'incisi oldu

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2019 Yılı Faaliyet Programında yer alan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası Konya'da yapıldı. 72 ilden 986'sı bayan, bin 34'ü erkek olmak üzere toplam 2 bin 20 sporcunun kat

GÜNDEM 22.01.2019 16:14:00 0
Taekwondo Şampiyonası

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2019 Yılı Faaliyet Programında yer alan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 15-20 Ocak tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

 

MİLLİ TAKIM KADROSUNDA MÜCADELE EDECEK

 

Şampiyonaya Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü milli sporcusu Samet Ayaz da katıldı. İlk 4 maçını yenen ve 5’i karşılaşmada 3-1 yenilen Samet Ayaz, 13-16 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Taekwondo Şampiyonası’nda milli sporcu olarak milli takım kadrosunda yer alacak.

 

BAŞBAKANLIK KUPASINA KATILACAK

 

Samet Ayaz, 7-12 Şubat tarihleri arasında da Antalya’da düzenlenecek olan 4’üncü WT Başbakanlık Kupası’na katılacak. Başbakanlık Kupası’na kulüp olarak 7 sporcu ile katılacaklarını belirten Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Milli Antrenörü Vural Ayaz, “Yıldız erkeklerde Mecit Can Doğan, Alperen Ayaz, Yıldız bayanlarda Sudenaz Kaya, Zeynep Hasret Yılmaz, Betül Rana Kaygısız, Sıla Ece Erol ve Genç erkeklerde de Samet Ayaz mücadele edecek” dedi.

 

“MADALYALARLA DÖNMEK İSTİYORUZ”

 

Başbakanlık Kupası için sıkı çalıştıklarını dile getiren Vural Ayaz “İyi bir hazırlık süreci geçiriyoruz. 2 hafta sonra maçlar var. Başbakanlık Kupası’nda ilk 4’e giren sporcular, 2019’da yapılacak Avrupa Taekwondo Şampiyonalarına milli takım kadrosuna doğrudan katılmak hakkı kazanacak. Başbakanlık Kupası’ndan madalyalarla dönmek istiyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU