Türkiye Ekonomi Şurası'nda bir araya geldiler

Türkiye Ekonomi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlendi.

GÜNDEM 22.01.2019 16:42:00 0
Türkiye Ekonomi Şurası

TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Oda ve Borsa Başkanları, Meclis Başkanları, OSB Başkanları ile çok sayıda iş insanı katıldı. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz'de düzenlenen toplantıda yer aldı.

 

"KAMU KURUMLARINA İLETECEĞİZ"

 

2017’de iş dünyasının istihdamda ve yatırımda rekorlar kırdığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, aynısını 2019’da da yapmaya hazır olduklarının altını çizdi. Erdoğan’dan özel sektöre desteğinin devamını isteyen Hisarcıklıoğlu, "Şu an bu salonda, 81 il ve 160 ilçeden, bölgelerinin kanaat önderleri olan, Oda ve Borsa Başkanlarımız bulunuyor. Onlar Temmuz’dan beri yoğun bir mesai harcadılar. İllerin ve ilçelerin sorunlarını çıkardılar, öneriler hazırladılar. Böylece tüm ülkede, yerelde hangi ekonomik sıkıntılar yaşanıyorsa, hepsini tespit ettiler. Biz şimdi tüm bunları, il bazında ve ayrıca bakanlıklara göre sınıflara ayırıyoruz. Şura’dan sonra tamamını size ve her birini ilgili kamu kurumlarına ileteceğiz" şeklinde konuştu. Toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye ekonomisinin nabzının şuranın yapıldığı salonda attığını belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ