"Yeni dönemde hedeflerimiz daha büyük"

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ev ziyaretlerine devam ediyor. Ziyarette belediye olarak yaptıkları hizmetlerden bahseden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Devletin yapamadığı yatırımları Ergene Be

GÜNDEM 22.01.2019 16:34:00 0

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahalleleri’nde ev ziyaretlerinde bulunarak vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.

 

“SIFIRDAN BİR BELEDİYE KURDUK”

 

Sıfırdan bir belediye kurduklarını dile getiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Elimizde iş makineleri yoktu, araç yoktu, ekipmanlar yoktu, bizler bunları kendi imkanlarımız ile satın aldık ve işe koyulduk. Oluşturmuş sağlık birimimiz ile hasta nakil araçlarımızla hastalarımızı evlerinden alarak hastanelere götürdük, burada tedavilerini yaptırdık ve tekrar evlerine teslim ettik. Hasta ambulansı aracımız ile yatalak hastalarımızı İlimizde ki hastanelere götürdük. Engelli vatandaşlarımıza akülü araçlar verdik, yine onların hizmetinde sevgi aracımızı hizmete geçirdik, tıbbi teçhizat desteğinde bulunduk, evde bakım hizmeti oluşturduk, hastalarımızın ve yaşlılarımızın bakımını üstlendik ve bunun gibi daha birçok sağlık projemizi Ergenemizde hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

 

“100 KİLOMETRE YENİ YOL YAPILDI”

 

Ergenede ki yol sorununu da ortadan kaldırdıklarını ifade eden Başkan Yüksel, “Bizler göreve gelir gelmez Ergenemizin yol sorununu ortadan kaldırmak için işe koyulduk, kırsal kesimde bulunan mahallelerimiz ve nüfusu yoğun olan mahallelerimizde asfalt, parke kilit taş çalışmalarına başladık. Geldiğimiz bu noktada Ergenemizde 100 kilometre yeni yol yapıldı, yol çalışmalarımız halen devam ediyor, yeni dönemimiz de de eksik kalan, yarım kalan yollarımızı asfaltlayacağız” ifadelerini kullandı. “Ergene’de eğitim alanında da çeşitli hizmetlerde bulunduk” diyen Başkan Yüksel, “Ergenemizde bulunan okullarımızda boya-badana ve tadilat çalışmalarında bulunduk. Öğrencilerimize okul kırtasiyeleri, çanta ve önlük hediye ettik ve ayrıca çok kısa bir süre sonra Ergenemize yeni bir kreş kazandıracağız, bu eğitim yuvamızın açılışını sizlerle birlikte önümüzde ki günlerde yapacağız” dedi.

 

“YEŞİL ALANLAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

“Ergenemize yeni parklar kazandırdık” diyen Başkan Yüksel, “Ergenemizde her mahallemize yeni park ve parklar yaptık, çocuklarımızın yeşil bir ortamda yetişmeleri adına içlerinde farklı oyun guruplarının olduğu sosyal alanlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Şu anda Marmaracık Mahallemizde devam eden büyük park projemiz var, yeni dönemimizde de çok farklı park çalışmaları ile Ergenemize yeşil alanlar kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“YENİ DÖNEMİDE BÜYÜK PROJELER HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 

Yeni dönemde hedeflerinin daha büyük olduğunu belirten Başkan Yüksel, “Yeşiltepe Mahallemize Ergenemize yakışır modern bir Belediye hizmet binası yapacağız, yeni dönemde Ergenemize taziye evi, aş evi, cem evi, gıda bankası, çocuk bilim merkezleri, kitap kafeler yapacağız. Kültür merkezimizi tamamlayıp burasını da halkımızın hizmetine sunacağız. Gençlerimiz için Ergene Sağlık Mahallesi’ne içinde yüzme havuzunun da olduğu Kapalı Spor Salonu inşa edeceğiz. İki katlı kapalı pazar yeri yapacağız, yeni düğün salonları ve daha birçok büyük projemizi yeni dönemimizde hayata geçireceğiz” dedi.

 

Haber/ Seda AKYOL