Atıksu arıtma tesisleri online olarak takip ediliyor

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, sanayileşmenin yoğun olduğu Tekirdağ'da atıksu arıtma tesisleri, derin deniz deşarjı yapan ve suyu ısı transferi amacıyla kullanan işletmelerin 7 g?

GÜNDEM 21.01.2019 14:19:00 0
Atıksu arıtma tesisleri online olarak takip ediliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Tekirdağ'da su kirliliğinin önlenmesi ve kontrolünün sağlanması amacıyla, Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri (SAİS) Tebliği kapsamında;  kurulu kapasitesi 10 bin metreküp/gün ve üzerinde olan atıksu arıtma tesisleri, derin deniz deşarjı yapan ve suyu ısı transferi amacıyla kullanan işletmeler 7 gün 24 saat on-line olarak takip ediliyor.

 

4 İŞLETMENİN PROJE BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

 

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2018 yılı itibarı ile Tekirdağ'da 12 işletmede sürekli atıksu izleme sistemi kurulduğu, 8 işletmenin SAİS kabulünün yapıldığı ve 4 işletmenin proje başvurusunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığı ifade edildi. 2018 itibarı ile 1 milyon 821 bin 600 metreküp/gün atık suyun online olarak takip edildiği belirtildi.

 

PERİYODİK OLARAK TEST EDİLİYOR

 

Su kirliliğinin önlenmesi ve kontrolünün sağlanması kapsamda; tesis deşarj hatlarına yerleştirilen cihazlarla, kimyasal oksijen ihtiyacı (KOİ), askıda katı madde (AKM), pH, sıcaklık, çözünmüş oksijen, iletkenlik ve debi parametreleri ölçülerek, ölçüm sonuçları periyodik ve on-line olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı merkezi veri tabanına aktarılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, aktarılan verileri on-line izleyerek, kirliliğin tespiti halinde anında müdahale ediliyor. İşletmeler tarafından gerekli tedbirlerin alınması sağlanarak idari işlemler yapılıyor. Periyodik olarak Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gözetiminde, yetkili laboratuvarlar tarafından karşılaştırma testleri yapılarak, sürekli atıksu izleme sistemlerinin düzenli olarak çalıştırılması sağlanıyor.

 

Haber / Özge MERİÇ