Başkan Akay'dan özel ziyaret

Yekeler İş Merkezi'nde bulunan Çerkezköy Sağırlar Gençlik ve Spor Kulübü'nü ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, işitme engelli vatandaşların istek ve sorunlarını dinl

GÜNDEM 20.01.2019 13:03:00 0
Başkan Akay

Çerkezköy Sağırlar Gençlik ve Spor Kulübü’ Başkanı Koray Malkoç, işitme engelli vatandaşlar ve tercüman Tuna Akgün tarafından karşılanan Akay, bu beraberliği önemsediğini belirterek “Çerkezköy’e 5 yıldır Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye çalışıyorum. Çerkezköy’de bir dönemin sonuna gelirken, yeni bir döneminde başına geliyoruz” dedi. Bir yandan 5 yıllık dönem içerisinde yaptıklarını anlattığını, bir yandan da gelecek 5 yılın planlamasını yaparak, Çerkezköy halkının istek ve taleplerini dinlediğini belirten Akay, “Yaklaşık 1.5 aydır her gün ev, dernek, esnaf ziyaretleri yapıyorum. En çok bu ziyaret sırasında heyecanlandım” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’Ü GÜZEL YAPAN DA BU”

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün 81 ilden gelen insanların yaşadığı bir ilçe olduğunu belirterek “Çerkezköy bir mozaik. Çerkezköy’ü güzel yapan da bu. Her ilden, her bölgeden vatandaşlarımız işi, aşı, ekmeği için alın teri ile mücadele ediyor, Çerkezköy’de yaşıyor” dedi. İşitme engelli vatandaşlar da istek ve taleplerini dile getirdi. Ziyaretten dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Kulüp Başkanı Koray Malkoç, dernek hakkında da bilgi vererek “Derneğimizde toplam 80 üyemiz yer alıyor” dedi.

 

 

“BEYANNAMEMİZE KOYACAĞIZ”

 

 

Tercüman Tuna Akgün de işitme engellilerin geniş ve ferah bir ortamda faaliyetlerine devam etmek istediklerini ifade etti.  Bunun üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bunu inşallah seçim beyannamesine koyacağız. Daha uygun bir ortamda derneğe imkan sağlayacağız” diyerek dernek yine yer sözü verdi.

 

“DÜZENLEME YAPILACAK”

 

Başkan Akay, Amfi Tiyatro’nun durumunun sorulması üzerine de “Kültür Merkezimizde sona gelindi. 14 Şubat Sevgililer gününde Kültür merkezimizin açılışını yapacağız” diyerek işitme engelli vatandaşları açılışa davet etti. Kültür Merkezi’nin herkesin alanı olacağını kaydeden Akay, 2019-2014 seçim kitapçığında Amfiyle ilgili de projesinin olduğunu ve orada da düzenleme yapılacağını söyledi.

 

“TERCÜMAN BULUNMASI GEREKİYOR”

 

 

İşitme engelli vatandaşlar hastane, Kaymakamlık, İŞKUR, Belediye gibi noktalarda işitme engelliler için tercüman bulunması gerektiğini belirterek “Türkiye’nin her yerinde işaret dili kursları var. Ancak yanlış eğitiliyorlar. İletişim problem oluyor. Milli Eğitim Bakanlığının bu konuyu değiştirmesi gerekiyor. İşitme engellilerin eğitime kabul edilmesi gerekiyor” dedi. Başkan Akay da “Belediyede personeline belli çerçevede doğru şekilde eğitim vermemiz gerekiyor” dedi. Ziyaret sonunda Başkan Akay işitme engelli vatandaşlarla da selfie çekti.

 

 

Haber / Özge MERİÇ