Karnelerini Vali Yıldırım'ın elinden aldılar

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Ticaret Borsası İlkokulu'nu ziyaret ederek, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönem karnelerini öğrencilere verdi.

GÜNDEM 18.01.2019 16:10:00 0
Karnelerini Vali Yıldırım

Süleymanpaşa Ticaret Borsası İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, Okul Müdürü Abdurrahman Metinoğlu da katıldı.

 

"KİTAP TEK BAŞINA BİR AKTİVİTE"

 

Öğrencilere karnelerini veren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım "Karnelerini alan öğrencilerimizi ve öğrencilerimizin velilerini, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. 15 tatilden sonra ikinci dönem daha dinamik, enerjik, çalışma azmi ve şevkiyle dolu olarak inşallah yeniden başlayacak. Şunu da bilin ki kitap boş vakit değerlendirme aracı değil, tek başına bir aktivitedir. Kitap kendini yetiştirmenin bir aracıdır. Kitap okumakla, çok kitap okumakla hem kelime hazneniz çok gelişir hem de diğer ders kitaplarını okurken, sınavlarda soruları okurken çok daha rahatlıkla çabucak kavrar, anlarsınız" sözlerine yer verdi.

 

"ÖĞRETMENLİK İNSANLARI AYDINLATMAKTIR"

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım karne dağıtımından sonra öğretmenler odasında okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek "Geçen süre içinde gerek öğrencilerimiz gerekse siz değerli eğitimcilerimiz büyük bir çaba ve gayret gösterdiniz. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Öğretmenlik eğitmektir, insanları aydınlatmaktır, önünü açmaktır, onlara güzel davranışları öğretmek ve alışkanlık haline getirtmektir. Öğretmenlik sanıldığı gibi ders saatinden ibaret bir meslek değildir. Aslında tüm hayatınız boyunca hem eğitim kurumlarında, hem sokakta, hem aile yaşantınızda herkese rol model olması gereken bir meslektir. Siz değerli okul yöneticilerimizden ve öğretmenlerimizden ricam, gençlerimize ve çocuklarımıza kendilerine, ailelerine, topluma, vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlayın" şeklinde konuştu.

 

KARNESİNİ EVİNDE VERDİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım sağlık sorunlarından dolayı evde eğitim gören, Fevzi Çakmak Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Civan Çobanhan'ın karnesini Çınarlı Mahallesi'ndeki evinde verdi. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, Fevzi Çakmak Okulu Müdürü Muhil Duman ve evde eğitim veren öğretmenlerin de hazır bulunduğu ziyarette Vali Yıldırım, öğrenci Civan Çobanhan’a acil şifalar ve derslerinde başarılar diledi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU