Karneni getir kitabını seç

Edirne Belediyesi, 'Karneni Getir Kitabını Seç' kampanyası kapsamında karnesini getiren öğrencilere Çocuk Kitapları Yazarı Savaş Ünlü'nün kitaplarını hediye edecek.

GÜNDEM 18.01.2019 14:25:00 0
Karneni getir kitabını seç

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın birinci döneminde aldığı karnesini Edirne Belediyesi Kent Müzesi’ne getiren öğrenciler Çocuk Kitapları Yazarı Savaş Ünlü’nün kitaplarından birine sahip olacak.

 

ÖĞRENME HER ZAMAN DEVAM ETMELİ

 

Çocukların 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının bir dönemini geride bıraktıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne Belediyesi olarak en büyük hedeflerimizden birisi geleceğe sağlam adımlarla yürüyen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, özgüveni yüksek, akılcı, okuyan, sorgulayan ve araştıran gençler yetiştirmek. Öğrenme her zaman ve her yerde devam etmeli. Hiç kuşkusuz ki; geleceğimize yapabileceğimiz en büyük yatırım çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda yaptığımız 'Karneni getir; kitabını seç' kampanyamıza bu yarıyıl tatilinde de devam ediyoruz" dedi.

 

ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ

 

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının bir dönemini geride bırakan Kurtuluş İlkokulu öğrencilerini, Çocuk Kitapları Yazarı Savaş Ünlü ile birlikte ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, öğrenciler tarafından büyük bir sevgi ve heyecanla karşılandı. Bir süre okulun öğretmenleri ile sohbet eden Başkan Gürkan daha sonra öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere kitap okumanın önemini anlatan Gürkan, kimlerin kumbarası olduğunu ve kimlerin para biriktirdiğini sordu. Her gün belli bir sayfa kitap okuyanların da edindikleri bilgileri hafızasında biriktirdiklerini belirten Gürkan, "Her insanın aslında yanından hiç ayrılmayan bir kumbarası vardır. Bu kumbara asla bizden ayrılmaz. Gece yattığımız da uyandığımızda da hep bizimledir.  İnsanların kumbarası da beynidir. Bu yüzden her gün belli bir sayfa kitap okursanız kelime hafızanız genişler daha çok şey öğrenirsiniz" dedi. Gürkan, daha sonra Savaş Ünlü ile birlikte kitapları imzalayarak öğrencilere hediye etti. Kurtuluş İlkokulu öğrencilerine toplamda 400 adet kitap hediye edildiği açıklandı.

 

Haber / Özge MERİÇ