Poşet yerine sepet kullanıyorlar

Edirne'de, ücretli poşet uygulamasına geçilmesinin ardından Roman vatandaşların el emeği ile yaptığı sepetler, vatandaşlar tarafından alış verişte kullanılmaya başlandı.

GÜNDEM 17.01.2019 15:37:00 0
Poşet yerine sepet kullanıyorlar

Ücretli poşet uygulamasına geçilmesinin ardından Edirne'de kaybolan meslekler arasında yer alan sepetçilik yeniden faaliyete geçti. Roman vatandaşların kamıştan örerek yaptığı sepetler, son günlerde büyük ilgi görmeye başladı.

 

ESNAF DESTEK VERİYOR

 

Edirne Tanıtım ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, alışverişlerini sepetle yaptıklarını belirterek, bu sayede çevre kirliliğinin önlendiğini söyledi. Ebatına göre 30 TL'ye kadar alıcı bulan sepet ile alışverişe esnaf da destek veriyor.

 

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLÜYOR

 

Sepet ile pazar alışverişine giden emekli Ayşe Tunalı poşetin parayla satılmasının çevre kirliliğini önlediğini belirterek, "Paralı poşet uygulamasını yerinde buluyorum. Poşetlerin parayla satılmasından sonra çevrede poşetlerin azaldığını gördük. Ben de eskiden olduğu gibi çarşı, pazar alışverişimi poşetle değil sepet ve bezden torbalar ile yapıyorum" dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE