Denetimler kayıt altına alınacak

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, jandarma, polis ve trafik ekipleri başta olmak üzere birçok alanda kullanılan yaka kameralı sistemleri kullanmaya başladı.  

GÜNDEM 17.01.2019 15:32:00 0
Denetimler kayıt altına alınacak

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile birlikte jandarma, polis ve trafik ekipleri başta olmak üzere birçok alanda kullanılan yaka kameralı sistemler, Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından da kullanılmaya başlandı.

 

240 DAKİKA ARALIKSIZ KAYIT

 

Denetimlerde güvenlik, delil ve şeffaflık gibi konularda kolaylık sağlayan yaka kameralarının, seyyar satıcılara yönelik denetimler, esnaf, minibüs ve pazar yerleri denetimleri dahil her türlü görevde kullanılacağı belirtildi. Kapaklı Belediyesi zabıta ekipleri, yaka kameraları aracılığıyla yaptıkları rutin denetimleri kayıt altına alacağını kaydederken alınan kameralar ile ses, fotoğraf ve geniş açı HD görüntü kaydı yapabilme özelliğinin yanı sıra 240 dakika aralıksız kayıt yapılabileceği belirtildi.

 

MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptığı açıklamada "Zabıta arkadaşlarımız görevleri esnasında birçok zorlukla karşılaşıyor. Uygulama ile zabıta ekiplerimizin denetimleri kayıt altına alınacak. Memur-vatandaş ilişkilerinin kontrol edilmesi, iddiaların ve şikâyetlerin, denetim sırasında yaşanan gerginlik, hakaret ve istenmeyen durumların engellenmesi ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi hedefliyoruz" dedi. Yaka kamerası sayesinde hem yürütülen hizmette şeffaflığın hat safhaya ulaştırılması, hem de zabıta personellerinin görevleri esnasında karşılaşabilecekleri sorunlara karşı etkinliğinin arttırılmasının amaçlandığını ifade eden Başkan Mandalı, "Belediyemiz halkımızın huzur, esenlik ve düzen içinde yaşamasını sağlamak maksadıyla benzer çalışmalarını aynı hassasiyetle devam ettirecektir" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ