'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır'

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek sınıf ve eğitim atölyelerini gezdi. Çocukların vatana, millete, kendilerine, hatta tüm insanlığa faydalı bir Å

GÜNDEM 16.01.2019 14:52:00 0

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne düzenlenen ziyarette öğrencilerin daha iyi eğitim görmesi ve laboratuar da kullanılması için Ford Otosan Volkan Otomotiv aracılığı ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ve Ford Yetkilileri tarafından Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine araç hibe edildi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Ford yetkililerine eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

 

"SANAYİCİLERİN DUYARLI DAVRANMASI GEREKİYOR"

 

Öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü  Ersan Ulusan, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, Okul Müdürü İbrahim Çakal ile birlikte öğretmenler odasında öğretmenlerle de bir araya geldi. Öğretmenlerle konuşan ve görünen her şeyin teknoloji ürünü olduğunu dile getiren Vali Yıldırım, "Teknik liseler önemli. Bu teknolojinin operatörlüğünü yapacak insanlar lazım. Atölyelerde eski tezgâhlar kullanıyor ama bugün teknoloji değişti. Bu yüzden buradan mezun olan çocuklar, meslek hayatında acemilik yaşıyor. Alet edevatı, eğitim materyallerini ne kadar değiştirirsek değiştirelim bir süre sonra teknoloji değiştiği için alet edavat mutlaka değişiyor. Kamu yatırımlarıyla bunları devamlı yenilemek çok da kolay değildir. Bu konuda ara elemana ihtiyaç duyan sanayicilerimizin duyarlı davranması lazım. Öğrenciler Organize Sanayi Bölgelerinde yeni teknolojiyi görerek mezun olmaları gerekebilir. Buna sanayicilerimiz imkân sağlayabilir" şeklinde konuştu.

 

"KENDİ POLİTİKAMIZI KENDİMİZ ÜRETEBİLİYORUZ"

 

Mesleki ve Teknik  Lisesi öğrencilerinin kendilerini geliştirebilmeleri için kendi alanlarında üniversite okumaları gerektiğine değinen Vali Yıldırım, "Mesleki ve Teknik Lisesi’nde ki eğitim fabrikada çalışacak ara eleman yetiştiriyor. Fabrikada pek çok alanda insana ihtiyacımız vardır. Doktorun gerekli alet edevatı olmazsa doğru teşhiste bulunamıyor. Doğru teşhiste bulunsa bile gerekli alet edevat olmayınca gerekli tedaviyi yapamıyor. Tıpta kullanılan görüntüleme cihazları, ameliyathane cihazları veya solunum cihazları var. Bunların hepsi teknik elemanı olarak yetiştirilen insanlar tarafından yapılıyor. Sizin yetiştireceğiniz insanlar teknolojik olarak bu ülkeyi ileriye götürecektir. Bugün dünyaya, birtakım ülkelere kafa tutabiliyorsak teknolojimize güvendiğimiz için tutabiliyoruz. Bugün, pek çok şeyi kendimiz yapabiliyoruz. Onun içindir ki kendimiz hedefler koyup stratejiler belirleyebiliyoruz. Bununla ilgili politikalar üretebiliyoruz, başımız daha dik durabiliyoruz. Kendi politikamızı kendimiz üretebiliyoruz. Çok önemli bir şeydir bu. Ülkenin bağımsızlığını için, ülkenin istikbali için bunlar hakikaten gerekli olan şeylerdir” ifadelerine yer verdi.Burada yetişen çocukların vatana, millete, kendilerine, hatta tüm insanlığa çok faydalı bir şeyler üretebilecekleri hakkında öğretmenlere tavsiyede bulunan Vali Yıldırım, "Sizlerin asıl görevi budur. Sizin bu topluma olan borcunuz iyi insan yetiştirmektir. Atatürk ne diyor: Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ