'Arabesk Müzikali' tiyatro oyunu vatandaşlarla buluşuyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü etkinlikleri kapsamında İrfan Kangı'nın yazdığı ve Dost Elver'in yönettiği 'Arabesk Müzikali' isimli tiyatro

GÜNDEM 16.01.2019 13:36:00 0

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda 17 kişilik oyuncu kadrosu ile 2 perde halinde ücretsiz sahnelenecek olan tiyatro oyunu, 22 Ocak Salı günü saat 20:00’da vatandaşların beğenisine sunulacak. Kapaklı Belediyesi yetkilileri Arabesk Müzikali adlı tiyatro oyununun 13 yaş ve üzeri izleyiciler için uygun olduğunu belirtti.

 

ACILARIYLA BÜYÜYEN BİR NESLİ ANLATIYOR

 

İrfan Kangı'nın yazdığı Dost Elver'in yönettiği tiyatro oyununda, Yosi Mizrahi, Bay J, Demet Şaşmaz Levi, Dost Elver, Yasemin Hadivent, Taner Ergör, Kerem Poyraz Kayaalp, Merve Akaydın, Eray Türk, Nihan Tarhan, Soley Akça, Yücel Gökçek, Recep Bilen, Dilan Şahin, Adnan M. Ali Aslan, Tulin Motola Kutlu, Mihail Ceban oyuncuları sahne alacak. Arabesk Müzikali adlı tiyatro oyunu, insanların telefonları yerine birbirlerinin yüzüne bakarak konuştukları, mahcubiyetin değerli olduğu, yoksulluğun yoksullukla yarıştığı zamanları anlatıyor. Nam-ı diğer Kumkum Mahallesi'nde yaşayan küçük insanların, büyük insanların küçük hikayelerine denk gelmesinin anlatıldığı tiyatro oyunu acı ve kederlerle yoğrulan hayatların, umutsuzca mutlu olabilme çabasını ele alıyor. Acılarıyla büyüyen bir neslin olgunlaşıp pişerken yanmasının hikayesinin anlatıldığı Arabesk Müzikali, 17 kişilik oyuncu kadrosu ile 4 aylık bir prova süreciyle ortaya çıkardıkları bir tiyatro oyunu. 

 

Haber / Özge MERİÇ