İYİ Parti, 7 adayını daha açıkladı

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 belediye başkan adayını daha tanıttı. İYİ Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip olur

GÜNDEM 15.01.2019 11:09:00 0
İYİ Parti, 7 adayını daha açıkladı

Akşeneri’in çağrısı ile kürsüye gelen bazı adaylar toplantıyı izleyenleri bozkurt işareti ile selamladı. Adayların bozkurt işareti yapması, toplantıyı takip eden İYİ Partililer tarafından yoğun alkışla karşılık buldu.

 

“BENDEN İZİN ALMADI”

 

Akşener’in ilk davet ettiği aday olan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Cihan Kolip’in kürsüye gelişinden sonra bozkurt işareti yapmasından sonra Akşener, “Farkında mısınız, benden izin almadı” diyerek, AK Parti’nin Trabzon adaylarını tanıttığı toplantıda kürsüye gelen MHP’nin Şalpazarı adayı Refik Kurukız’ın, bozkurt işareti yapmak için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan izin istemesine” atıfta bulundu.

 

“MİLLETİN GÜNDEMİ AŞ, İŞ, EKMEK”

 

Grup toplantısında konuşan Meral Akşener, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarına tepki göstererek, “ABD Başkanı diyor ki, ‘Kürtlere saldırırlarsa Türkleri ekonomik olarak mahvedeceğiz’ diyor. Türk devleti Kürtlerle değil, teröristlerle mücadele ediyor. Yıllarca Ortadoğu’daki kaoslarda yollara düşen mazlumlara hep Türkiye kucak açmıştır. Türkiye ve Türk milleti katletmez, saldırmaz. Türkiye bölgeye girerse milli güvenliğini tehdit eden teröristlere haddini bildirmek için girer” dedi. Milletin gerçek gündeminin ekonomi olduğunu söyleyen Akşener “Milletin gündemi aş, iş, ekmek. Tablo ortada. Enflasyon 16 yıl aradan sonra yüzde 20’nin üzerinde. Resmi makamlara göre 4 milyon işsiz var. İş bulmaktan ümidini kestiği için başvuru yapmayanları da eklediğinizde rakam 6 milyona ulaşıyor. Geçenlerde 100 kişinin alınacağı iş için tam 4 bin kişi müracaat etti. Damadın dengelendik dediği manzara bu. Milleti kandırmak için eski rakamları sunuyorlar. Milletimizi aldatmayın diyorum. Türkiye için taş üstüne taş koyan her kimse Allah razı olsun. Cumhuriyet tarihinde yapılan ne varsa yakıp döküyorsunuz. Dünya ekonomileri büyürken biz de büyümüşüz. Havuzun suyu yükselirken biz de yükselmişiz. Millete masal anlatmaktan vazgeçin” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU