3 bin 300 uluslararası öğrenci öğrenim görüyor

Batı Trakya Rodop İli Yassıköy'de Türk okullarında lise öğrenimi gören 45 kişilik öğrenci grubu, Trakya Üniversitesi'ni ziyaret etti. Edirne ve Trakya Üniversitesi'ni ziyarete gelen Batı TrakyalÄ

GÜNDEM 14.01.2019 13:07:00 0
3 bin 300 uluslararası öğrenci öğrenim görüyor

Yassıköy Belediyesi Azınlık Kültür Derneği katkılarıyla Edirne'ye gelen 45 kişilik öğrenci grubu Trakya Üniversitesi’ni ziyaret etti. Batı Trakyalı soydaş öğrenciler için Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda düzenlenen programa, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü’nden Batı-Trakya Türkleri ve Türk-Yunan İlişkileri uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Chousein Oglou ağırlarken, Yassıköy Belediyesi Azınlık Kültür Derneği Başkanı Selver Hüseyin, Başkan Yardımcısı Gökhan Muemin, Yassıköylü öğrencileri ve dernek üyeleri de etkinliğe katıldı.

 

"GÖNÜL COĞRAFYAMIZDA ATILMADIK ADIM BIRAKMIYORUZ"

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu "Trakya Üniversitesi’nin uluslararası arenada tanınırlığını artırmak ve Balkanlar’a olan borcumuzu ödemek için gönül coğrafyamızda atılmadık adım bırakmıyoruz. Soydaş öğrencilerimizin yanı sıra farklı millet, din ve dile sahip öğrencilerimiz de kültürümüze olan yakınlıkları ve çoğulculuğu benimseyen anlayışımızdan ötürü üniversitemizi tercih ediyor. Trakya Üniversitesi, ülkemizde Balkanlı öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitedir. 59 farklı ülkeden 3 bin 300 uluslararası öğrenci Trakya Üniversitesi’nde öğrenim görüyor ve bu öğrencilerin 3 bine yakını Balkanlar’dan. Ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda tüm gönül coğrafyamıza dokunarak 10 bin uluslararası öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

 

“TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÇOK SESLİLİĞİN GERÇEK ADRESİ”

 

Trakya Üniversitesi bilimin, ilimin, teknolojinin, kültürün, sanatın, sporun, Balkanlar'daki yuvası olduğunu dile getiren Tabakoğlu, "Trakya Üniversitesi birbirinden beslenen farklı kültürlerin, çok renkliliğin ve çok sesliliğin gerçek adresidir. Tıp, Kimya ve Biyoloji başta olmak üzere pek çok alanda akredite oluyor, eğitimimizin kalitesini nitel olarak da geliştiriyoruz. Bologna eğitimlerinin yanı sıra birimlerimiz gelişerek akredite oluyor. Bin 100 yataklı hastanemiz bölgenin en büyük sağlık kurumu olarak önemli sorumlulukları yerine getiriyor. Hastanemiz, sağlık turizmi ile kapılarını Balkanlar’a sonuna kadar açmış ve bu zamana kadar da birçok hastaya şifa kaynağı olmuştur. Böyle yüz akı bir eğitim kurumunda sizleri ağırlamaktan mutluyuz. Edirne ve Trakya Üniversitesi, kaliteli yaşam ve eğitim imkânlarıyla Türkiye genelinde 10 binin üzerinde öğrenci ile gerçekleştirilen Öğrenci Memnuniyeti Araştırması’nda, kendine 2. sırada yer bularak dünyanın en önemli kentleri ve üniversiteleri arasına adını yazdırdı. Uluslararası öğrencilerimizin, ailelerinden uzak, farklı bir yerde bir nebze de olsa geride başladıkları eğitimlerinde diğer arkadaşlarının önüne geçerek okullarını birincilikle tamamladıklarına pek çok defa şahit olduk. Bu başarıyı, öğrencilerimizle birlikte biz de gururlanarak takip ettik ve onların mutluluklarını paylaştık. Medeniyetimizin en derin izlerini taşıyan bu topraklar, size her zaman yepyeni ufuklar açacak" dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

 

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, düzenlediği sunumlarla Edirne, Trakya Üniversitesi, fakülteler, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve diğer birimler ile ulaşım gibi soruları hakkında öğrencilere bilgi vererek, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Yassıköy’den gelen öğrenciler, Trakya Üniversitesi’nin ismini çok duyduklarını ve Batı Trakya’dan pek çok arkadaşlarının Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gördüğünü ifade ederek, Trakya Üniversitesi’ni yakından tanımak amacıyla Edirne’ye geldiklerini belirtti. Programın ardından Batı Trakya’dan gelen öğrencilere Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi gezdirilerek üniversitenin sunduğu akademik eğitimin yanı sıra sosyal kültürel faaliyetler tanıtıldı.

 

Haber / Seda AKYOL