Çok sayıda yabani kanatlı hayvan ele geçirildi

Tekirdağ'da polis ekipleri tarafından kaçak avlanma kapsamında operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda yasa dışı yollarla yakalanan çok sayıda yabani kanatlı hayvan ele geçirilirken yabani hayvanları kaçak

GÜNDEM 10.01.2019 17:21:00 0
Çok sayıda yabani kanatlı hayvan ele geçirildi

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri bir operasyonla kaçak avlanarak yakalanan çok sayıda yabani kanatlı hayvan ele geçirdi.Yabani hayvanlar, Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

TEDAVİ ALTINA ALINDILAR

 

Ele geçirilen kanatlı hayvanların bir bölümü veteriner hekimleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra hayvanat bahçesine gönderilirken, kaçmamaları için kanatlarının kesildiği belirlenen su kuşları ise tedavi ve rehabilitasyon altına alındı.

 

44 BİN 820 TL PARA CEZASI UYGULANDI

 

Yabani hayvanları kaçak olarak avladıkları belirlenen kişilere ise '4915 sayılı kara avcılığı kanunu' gereğince 41 bin 206 TL tazminat ve 3 bin 614 TL idari olmak üzere toplam 44 bin 820 TL para cezası uygulandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ