134 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, durdurdukları 2 ayrı TIR'ın alt kısmındaki gizli bölmelerine

GÜNDEM 10.01.2019 17:16:00 0
134 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye yüklü miktarda uyuşturucu hap getirileceği bilgisi üzerine hareket geçen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, plakası belirlenen iki TIR’ı Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaptıktan sonra takibe aldı.

 

600 BİN ADET UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

 

TIR’ları takip eden Tekirdağ polisi, Çorlu otoban çıkışında durdurdukları 2 TIR’da arama yaptı. TIR’ların alt kısmına yapılan gizli bölmelere saklanmış kutular içerisinde 134 kilo ağırlığında 600 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, Tekirdağ'da yeni yılın ilk büyük yakalaması olan uyuşturucu hapların 'duble' boy denilen büyük ölçülerde olduğu belirlendi.

 

ARAÇLARDA ZULA EDİLMİŞ

 

Olayla ilgili gözaltına alınan Y.D., Y.G. ve F.Ü. sağlık kontrollerinin ardından Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ele geçirilen uyuşturucu hapların vatandaşlara satılmasına izin vermediklerini ifade eden Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın “Arkadaşlarımızın istihbaratı doğrultusunda uzun süredir takip ettikleri bir çalışma sonucu Tekirdağ sınırları içerisinde yurt dışından gelen TIR'lar durduruldu. Araçların zula tabir edilen gizli bölmelerinden çıkarılan 134 kilo kimyasal uyuşturucu dediğimiz ecstasy hap olarak tabir ettiğimiz 600 bin hap ele geçirildi” dedi.

 

YENİ YILDA YAKALANAN EN YÜKLÜ MİKTAR

 

Bu miktarın, yeni yılda yakaladıkları en yüklü miktar olduğunu kaydeden Aydın “600 bin kimyasal hapı vatandaşın kullanımına sunacaklardı. Bunu yakalamakla en az iki katı miktarda vatandaşımızı bundan kurtarmış olduk. Tekirdağ'ın nüfusu bir milyon, ilimizin nüfusu kadar vatandaşımızın uyuşturucu kullanmasına engel olduk” diyerek tüm emniyet mensuplarına teşekkür etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ