"Bir büyükşehir ve 28 belediyeyi kazanmayı hedefliyoruz"

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda organize edilen basın toplantısında konuşan İYİ Parti GİK üyesi ve Trakya Teşkilat Kurucusu Av. Mehmet Tolga Akal?

GÜNDEM 9.01.2019 17:57:00 0
"Bir büyükşehir ve 28 belediyeyi kazanmayı hedefliyoruz"

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığının, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda organize ettiği basın toplantısına GİK Üyesi Tolga Akalın, İYİ Parti GİK üyesi ve Trakya Teşkilat Kurucusu Av. Mehmet Tolga Akalın, ve 11 ilçe başkanı ile birlikte parti yöneticileri katıldı.

 

GÜÇ BİRLİĞİ YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Tekirdağ’da il genelinde İYİ Parti’ye oy veren 80 bin seçmenin hakkını koruyacaklarını belirterek, "31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlerde, İYİ Parti ile CHP arasında yerel seçimler çerçevesinde güç birliği yapılmasına karar verildi. Partimize oy vermiş 80 bin seçmenimizin hakkını koruyarak yapılacak görüşmeler sonucunda adayların ilan edileceği belirtilmiştir. Genel Merkezimizden tarafımıza gönderilen bilgi doğrultusunda ilimizde seçmen sayısına göre bir büyük ilçe ile iki büyük ilçe gibi tarafımıza verileceği, oy oranımızın korunacağı belirtilmiş olup konu tarafımızca da seçmen kitlemize ve teşkilatlarımıza da bu şekilde anlatılmıştır" dedi.

 

"BİZİM BİR İLÇE PAZARLIĞIMIZ OLMADI"

 

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Alkaya, Genel Merkeze sunulan Tekirdağ raporunun CHP tarafından dikkate alınmadığını belirterek, "Bizim ilk etapta vermiş olduğumuz bölgesel raporda, ilk önce oy varlığımızı korumaktır. Yeni Kurulmuş ve 1 senede seçime girmiş bir partinin ilk seçimlerde almış olduğumuz oy oranını korumaktır. Bizim burada ilçe pazarlığımız yok. Ortak müşterek bir noktada hareket etme noktasında bir beklentimiz var. Ama bizim genel merkezimize verdiğimiz raporun CHP tarafından hiç dikkate alınmadığını gördük. Bizim bir ilçe pazarlığımız olmadı, 11 ilçemiz var 11’de bizimdir" dedi.

 

"AMACIMIZ MİLLET İTTİFAKINI KAZANMAK"

 

İYİ Parti GİK üyesi ve Trakya Teşkilat Kurucusu Av. Mehmet Tolga Akalın, amaçlarının millet ittifakını kazandırmak olduğunu vurgulayarak, "Bizler bir seçim atmosferine birlikte gitmeyi hedefliyoruz. Her iki tarafında birbirine saygı duyacağı bir ortam oluşturmayı istiyoruz. Buradan CHP’nin yerel yöneticilerine, kanaat önderlerine sesleniyorum. Yapılacak olan mahalli seçimlerde Tekirdağ’ın, Trakya’nın sorunlarını hemşerilik hukuku içerisinde bitirmeliyiz. İyi Parti Tekirdağ İl Başkanlığı temeli hemşerilik hukukunu muhafaza etmek üzere bir komisyon kurmuştur. Ve hedefimiz Trakya’da 28 ilçe ve 1 Büyükşehir’de millet ittifakını kazandırmak ve zafere ulaştırmaktır. Bunu sağlıklı yürütemezsek bunun sonuçlarına başkalarının sevineceğini hepimizin bilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ