Atakent Kapalı Pazar Yeri faaliyete geçiyor

Çorlu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atakent Kapalı Pazar Yeri faaliyete geçiyor. Pazarcı esnafının katıldığı Atakent Kapaklı Pazar Yeri kura çekimi, Noter huzurunda Çorlu Belediyesi Düğü

GÜNDEM 8.01.2019 14:12:00 0
Atakent Kapalı Pazar Yeri faaliyete geçiyor

Daha önce Alipaşa Mahallesi Çetin Emeç Bulvarı üzerinde salı günleri kurulan semt pazarının yine Alipaşa Mahallesi Atakent Konutları yanında inşa edilen Atakent Kapalı Pazar Yeri’ne taşınması konusunda yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

 

147 PAZARCI ESNAFI KATILDI

 

Atakent Kapalı Pazar Yeri inşaatının tamamlanmasının ardından Pazar Yönetmeliğinin 12. maddesi kapsamında ilgili şartları taşıyan ve mevcut sistemde kayıtlı 147 pazarcı esnafının katıldığı kura çekimi Noter huzurunda Çorlu Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlendi. Kura sonucunda Atakent Kapalı Pazar Yeri'nde yer alacak esnafların satış noktaları tespit edilirken, Çorlu Belediyesi ve Pazarcılar Odası tarafından yürütülecek çalışmaların kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte pazar yerinin hizmete gireceği açıklandı.

 

KADINLAR HAZIRLADIKLARI ÜRÜNLERİ SATACAK

 

Yapımı tamamlanan ve kısa süre içerisinde hizmete girmesi planlanan Atakent Kapalı Pazar Yeri'nin bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 bölümden oluşacağını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "11 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan 4 asansör ve 3 merdivenin bulunduğu pazar yerinde 5 metre genişliğinde 272 adet tezgah yer alacak. Pazar yerinin bodrum katında balıkçılar, peynirciler, tavukçular için ayrılmış özel bölümler ile kuru bakliyatçılar, yufkacılar ve giyim esnafı yer alacak. Katta ayrıca çay ocağı, bebek bakım odası, engelli tuvaleti, tuvalet, mescit ile Pazarcılar Odası için hizmet bölümü ve zabıta için lokasyonlar bulunacak. Zemin katta meyve-sebze satışı yapılacak; ayrıca 112 acil ve hasta odası, 2 adet çocuk oyun alanı, bankamatik alanları, bay-bayan ve engelli tuvaletleri, bebek bakım odası, polis odası, zabıta odası idari bölüm ve dinlenme alanları yer alacak. Giriş katında ise 315 metrekarelik çok amaçlı salon, soyunma odaları ve bay-bayan tuvaletleri yer alacak. Atakent Kapalı Pazar Yerinde, pazar alışverişi için gelen vatandaşlara hizmet edecek 111 araçlık açık otopark ile pazar esnafının kullanabileceği 119 araçlık otopark bulunacak. Pazar yeri olmasının yanında bir çok farklı amaçla kullanılabilecek olan üst katta aynı zamanda haftanın bir günü kadınların kendi el emekleriyle hazırladıkları ürünlerin satışı için stantlar kurulacak" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ