"Belediyeyi değil, Kapaklı halkını cezalandırdınız"

Asfalt Plenti ile ilgili "ÇED gerekli değildir" kararını değerlendiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Halbuki Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yap

GÜNDEM 8.01.2019 13:59:00 0

Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan değerlendirmede Kapaklı Karaağaç Mahallesi Gazeteci Uğur Mumcu Caddesi No: 103 mevkiindeki Ayyıldız Nakliyat İnşaat Gıda Mad. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Asfalt Plent Tesisi projesi ile ilgili olarak bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirildiği, Asfalt Plent Tesisi Projesi'ne Valiliği tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiği açıklanmıştı.

 

BAŞARIMIZ, KAPAKLI HALKI TARAFINDAN TESCİLLENDİ

 

Kapaklı Belediyesi’nin göreve geldiği günden bugüne kadar halka en kaliteli hizmeti verme gayreti içerisinde olduğunu ve bunu da başardığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Başarımız, saygıdeğer Kapaklı halkının bizleri 3 dönem üst üste desteklemesiyle de tescillenmiştir” dedi.

 

FAALİYETİ DURDURULDU

 

Üstyapı çalışmaları kapsamında açtıkları ihale sonucu, Ayyıldız Nakliyat İnşaat Gıda Mad. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından Karaağaç Mahallesi Gazeteci Uğur Mumcu Caddesi No: 103 mevkiinde bundan yaklaşık 6 ay önce Asfalt Plent Tesisi yapımına başlandığını, fakat; AK Partili Kapaklı İlçe Yönetimi ve Kapaklı Belediyesi AK Partili Meclis Üyelerinin yoğun uğraş ve baskıları neticesinde, Tekirdağ Valiliği’nin ‘ÇED Raporu’ gerekliliğini gerekçe göstererek Asfalt Plent Tesisi projesinin faaliyetini durdurduğunu belirten Mandalı “Kapaklılı vatandaşlarımızın üstyapı hizmetine ulaşması engellenmiştir. Bahse konu Asfalt Plent Tesisi için alınan bu kararın ardından Kapaklımızın hakkını her platformda savunma gayreti içerisinde olduk ve geçici süre ile kurulan asfalt plentleri için ÇED Raporunun gerekli olmadığını vurguladık. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bürokratlarının konuyla ilgili baskı altında olduklarını, AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi ve Kapaklı Belediyesi Ak partili Meclis Üyelerinin bu bürokratlara yaptıkları baskılara bir son vermeleri gerektiğini söyledik. Tüm bu yaşananların ardından 26 Aralık 2018 tarihinde Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, adeta Kapaklı halkının aklıyla alay edermişçesine bir duyuru yayımlayarak ‘Tekirdağ İli Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi Gazeteci Uğur Mumcu Caddesi No:103 mevkiindeki Ayyıldız Nakliyat İnşaat Gıda Mad. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Asfalt Plent Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Asfalt Plent Tesisi Projesi'ne Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir’ ifadelerini kamuoyuyla paylaştı” dedi.

“6 AYDA ANCA MI ÖĞRENDİLER?”

Halbuki Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 1 hafta evvel yapmış olduğu bu açıklamayı kendilerinin 6 ay önce var güçleriyle haykırdığını söyleyen Başkan İrfan Mandalı “Aradan 6 ay geçmiş, havalar soğumuş, asfalt mevsimi kapanmış. Şimdi karşımıza geçmiş ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ diyorsunuz. Siz Kapaklılı vatandaşlarımızın aklıyla alay mı ediyorsunuz? ÇED Yönetmeliğini okuyan herhangi bir vatandaş bile geçici asfalt plentleri için ÇED Raporunun gerekli olmadığını bilebilirken; Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bürokratları bunu 6 ayda anca mı öğrenebiliyor? Asfalt serimi yapılamayacak hava koşullarının yaşandığı bu günlerde, yerel seçimlere 3 ay kala böyle bir duyuru yaparak kimleri kandırdığınızı zannediyorsunuz? Kapaklılı vatandaşlarımız neyin ne olduğunun farkındadır. Böyle küçük oyunlarla kimseye şirin görünemezsiniz. Görevinizi layıkıyla ve zamanında yerine getirseydiniz, siyasi baskılara boyun eğmeseydiniz Kapaklı halkımız şimdi daha güzel bir üstyapı hizmetine sahip olurdu. Sizler Kapaklı Belediyesi’ni değil; Kapaklı halkını cezalandırdınız” dedi.

 

“HALK, HAK ETTİĞİ HİZMETİN EN İYİSİNİ ALACAK”

 

Oynanan bu küçük oyuna gelmeyeceklerini, Kapaklı halkının ihtiyacı olan yol çalışmalarını ivedi bir şekilde vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirten Mandalı “Siyasilerle bürokratların oynadığı bu oyunlar bizleri yıldırmayacak ve Kapaklı halkı hak ettiği hizmeti en iyi şekilde alacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU