Belediyeden özel insanlara anlamlı hizmet

Marmaraereğlisi Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşları engelli nakil aracı ile hastanelere ücretsiz götürürken, engellilerin talepleri doğrultusunda gidecekleri yerlere de ulaşımlarını sağlıyor.

GÜNDEM 8.01.2019 11:47:00 0
Belediyeden özel insanlara anlamlı hizmet

Marmaraereğlisi Belediyesi olarak her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Engelli destek hizmetimiz ile ilçede yaşayan engellilere ulaşımdan, hasta yatağına, tekerlekli sandalyeye kadar temel ihtiyaçlarından sosyal hayata katılabilmeleri adına birçok alanda destek oluyoruz" dedi.

 

"7 GÜN 24 SAAT ULAŞIMLARINI SAĞLIYORUZ"

 

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından 2018 yılında 8 akülü sandalye, 18 manuel sandalye, 6 hasta yatağı, 2 solunum cihazı, 4 havalı hasta yatağı, 2 spastik engelli sandalye ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırıldı. Engelli bireylerin 7 gün 24 saat hizmetinde olduklarını belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Engelli bireylerin hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için toplum olarak, birey olarak, kurum ve kuruluşlar olarak hepimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Belediyemiz her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için hizmet üretmeyi kendisine görev edinmiştir. Bizler ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza akülü sandalye, manuel, sandalye, hasta yatağı gibi birçok alanda destek olduğumuz gibi 7/24 ulaşımlarına da sağlıyoruz" dedi.

 

TÜRKİYE’DE ÖRNEK

 

Engelsiz Yaşam Merkezi yapılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan 7 bin 760 metrekarelik arsa tahsis edilerek Engelsiz Yaşam Merkezi projelendirildi. Belediye tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Türkiye genelinde uygulamayı planladığı örnek proje olarak gösterildi.

 

Haber / Ruşa ELMA