Başkan Gürkan: Siyasetin dışında bir hayal

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi ile Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Gürkan, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel

GÜNDEM 6.01.2019 15:38:00 0
Başkan Gürkan: Siyasetin dışında bir hayal

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi ile Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek üyeleri ile bir araya gelen Gürkan, yerel seçimlerde belediye meclisi için birer temsilci istediğini belirterek, "Bu dönem belediye meclisine bakıldığında herkes kendinden bir şeyler bulsun istiyorum. Bu siyasetin dışında bir hayal" dedi.

 

HEP BİRLİK OLDUK

 

Gazi ve şehit ailelerinin çok önemli olduğunu dile getiren Gürkan, "Sizler bizim en değerli, en kıymetli varlıklarımızsınız. Bugüne kadar milletvekilliği döneminde de belediye başkanlığı döneminde de hep birlikte olduk. Ben bir kez dahi siyasi bir konuşma yapmadım. Bundan sonrada konuşmayacağım. Siyaset konuşmayı ne kendime nede sizlere yakıştıramam ama Allah kalbimizi biliyor. Bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu, her daim beraber olduğumuz da biliyor" şeklinde konuştu.

 

"AMACIMIZ SİYASET DEĞİL"

 

Başkan Gürkan, amacının siyaset yapmak ya da bir yerlere gelmek olmadığını aktararak, "Siyaseti bir araç olarak kullanarak insanımıza neler kazandırabiliriz, nasıl daha güzel bir Edirne yaratabiliriz bunun mücadelesindeyiz. Yoksa devletimiz de, milletimiz de bize çok insana nasip olamayacak koltukları zaten verdi. Bu kotluları hep milletimizin, vatandaşımızın, halkımızın yararına kullanmaya çalıştık. Nasip, kısmet olursa Edirne’ye bir 5 yıl daha hizmet edeceğiz, hep birlikte. Güzel projeler yaptık" dedi. Asker Hastanesi Şehitli'nin en önemli projelerden biri olduğunu söyleyen Gürkan, "Çok kutsal, değerli bir projedir. Kendi siyasi beklentilerini aşmış biri olarak, siyasetin dışına çıkmış biri olarak geçtiğimiz dönem Edirne’de birlikte yöneteceğimiz arkadaşlarımı belirlerken, benimde isteğim bilgim olamadan Genel Başkan tarafından belediye başkanı adayı yapıldım. Ankara’da sabah uyandığımda telefon geldi Genel Başkanımdan; ‘Edirne Belediye Başkanı Adayımız sensin' dedi. Ben yok, desem de dinletemedim" şeklinde konuştu.

 

"BELEDİYE MECLİS LİSTESİNDE YER ALACAK"

 

Bu dönem daha farklı bir yönetim daha farklı bir hizmet ekibi oluşturmak istediğini aktaran Gürkan, "Sizler belediye başkanını, lideri seçiyorsunuz ama hiç kimse tek başına bunları bir arada yapamaz. İyi bir ekip, iyi bir kadro lazım bu anlamda da belediye meclis üyeleri çok önemlidir. Ben bu dönem Edirneliler, belediye meclisine baktığında herkes kendinden bir parça bulsun istiyorum. Bu siyasetin dışında bir hayal. Gaziler, şehit aileleri, merkez sağ, soldan arkadaşlar baktığında kendini görsün istiyorum öyle bir meclis oluşturma kararlılığım var. Benimle birlikte çalışacak, halkla, sivil toplum örgütleriyle, derneklerle aramızda köprü olacak, onların sorunlarını taleplerini isteklerini bize iletecek; bizim yaptıklarımızı onlara iletecek arkadaşlara ihtiyacımız var" dedi. Gürkan, her iki dernekten de birer temsilci isteyerek, "Bana bildirdiğiniz bu isime belediye meclisi listesinde yer vereceğim” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ