İsimleri parkta yaşayacak

Çerkezköy Belediye Meclisi, 2019 yılının ilk toplantısında 11 gündem maddesinin görüştü. Bazı gündem maddeleri kabul edilirken, bazıları ise ilgili komisyonlara gönderildi. 8 Temmuz 2018'de Ço

GÜNDEM 3.01.2019 17:35:00 0
İsimleri parkta yaşayacak

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2019 yılı ilk toplantısı Meclis Başkan Vekili Uğur Erem başkanlığında yapıldı.

 

MECLİS EREM BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Meclis Üyesi Ali Dönmez’in katılmadığı toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Meclis Başkan Vekili Uğur Erem, 2019 yılının barış ve mutluluk getirmesini temenni etti. 25.01.2018 tarihinden beri teminat mektubu için kullanılmayan ve çekilmeyen 7 milyon 500 bin TL’lik kredinin belediyenin kamulaştırma ve diğer ihtiyaçlarında kullanılması amacıyla 7 milyon 500 bin TL kredi alınması için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin ek gündem maddesinin oybirliği ile gündeme alınmasının ardından diğer kuruluşlarla ilişkiler hakkındaki gündem maddesi görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

 

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

 

Meclisin 2019 yılı tatil ayı Ağustos olarak belirlenirken, bir sonraki gündem maddesinde de denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oy ile yapılan seçimde denetim komisyonuna CHP grubundan Serdar Ürkmez, Rağbet Erol ve Yüksel Sevil aday olurken, AK Parti grubundan da Turgut İleri, Mehmet Soyhan, Seyithan Caferoğlu ve Ayhan Çitil aday oldu. Yapılan seçim sonucu denetim komisyonuna 28 oyla Yüksel Sevil, 27 oyla Rağbet Erol, 27 oyla Serdar Ürkmez, 24 oyla Mehmet Soyhan ve 23 oyla Turgut İleri seçilirken, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde en az yüzde 40 engeli olan vatandaşlara önceki yıllarda yapılan yardımların 2019 yılında da devam etmesi konusu görüşülerek oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün boş kadro değişikliğinde unvan ve derece değişikliği yapılması konusunun görüşülmesi ile devam etti. MHP’li meclis üyesi Hasan Sakallı ve AK Parti’li Meclis Üyesi Remzi Garip, mühendislik kadrosunun kaldırılarak yerine arkeolog kadrosunun alınmak istendiğini belirterek “Arkeolog ne iş yapacak” dedi. Bunun üzerine konuşan Uğur Erem de önümüzdeki meclis toplantısında ilgili birim müdürünün gelerek bu konuda meclisi bilgilendireceğini ifade etti. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından sözleşmeli personel çalıştırılması ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmeden çeşitli müdürlüklerden gelen talepler doğrultusunda 3 adet avukat, 13 mühendis, 4 adet mimar, 3 adet tekniker, 2 adet şehir ve bölge plancısı, 2 adet teknisyen, 2 adet ekonomist, 1 adet peyzaj mimarı, 1 adet sanat tarihçisi, 1 adet arkeolog, 5 adet kameraman, 7 adet eğitmen, 1 adet hemşire, 2 adet laborant, 6 adet tabip, 5 adet veterinere ihtiyaç bulunduğu belirtildi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edilirken, yarı zamanlı çalıştırılacak olan sözleşmeli personele taban ve taban fiyatın ortalamasının, tam zamanlı sözleşmeli personele de yasanın belirlediği tavan fiyatın ödenmesi oybirliği ile karara bağlandı.

 

İSİMLERİ ÇERKEZKÖY’DE YAŞAYACAK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Huzur Sokak’ta yapımı tamamlanan parka, 8 Temmuz 2018’da Çorlu’da meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden Özge Nur-Gülce Dikmen’in isimlerinin verilmesi konusu görüşülerek oybirliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

KIZILPINAR’IN BÖLÜNMESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, ilçe sınırları dahilindeki içkili mekan alanlarının yeniden gözden geçirilmesine ile ilgili Çerkezköy Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün tutanağı görüşüldü. İçkili mekan alanları yeniden görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Çerkezköy’de faaliyet gösteren işyerlerinden canlı müzik izni olarak çalışacak olan işletmelerin, Canlı Müzik Ruhsatı alabilmeleri ve faaliyet gösterebilmeleri için yıllım canlı müzik ruhsat harcı belirlenmesi konusunun Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kızılpınar Mahallesi sınırlarının fiziki şartların da dikkate alınarak, mahalle yönetiminde etkinlik ve verimliliğin artırılması amacıyla yeniden değerlendirilmesi ve bölünmesi konusu görüşüldü.

 

EN AZ 3 MAHALLEYE BÖLÜNMESİ GÖRÜŞÜ ORTAYA ÇIKTI

 

İlgili gündem maddesi ile ilgili konuşan Meclis Başkan Vekili Uğur Erem, bu konunun komisyonda görüşüleceğini belirterek “Bu komisyona, komisyon üyelerinin yanı sıra Kızılpınar’da oturan meclis üyelerimizin, isteyen tüm meclis üyelerimizi, Kızılpınar Mahalle Muhtarımızın ve görüş bildirmek isteyen vatandaşlarımızın da katılmalarını arzuluyoruz. Kızılpınar’ın nüfusu 50 bine dayandı. İşlemlerin tek muhtarlık ile yürütülmesi zor. En az 3 mahalleye bölünmesi gibi bir görüş ortaya çıktı. Ama orada yaşayan vatandaşlarımızın ve oradaki meclis üyelerimizin görüşleri bizim için önemli” dedi.

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ YAPILACAK

 

İlgili gündem maddesi oybirliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.  Toplantının son gündem maddesinde ise 25.01.2018 tarihinden beri teminat mektubu için kullanılmayan ve çekilmeyen 7 milyon 500 bin TL’lik kredinin belediyenin kamulaştırma ve diğer ihtiyaçlarında kullanılması amacıyla 7 milyon 500 bin TL kredi alınması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. AK Parti grubu adına konuşan Ayhan Çitil, grup olarak bu konuya red vereceklerini belirtti. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Toplantının ikinci oturumu 7 Ocak Pazartesi günü saat 15:00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU