"Daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz"

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı'nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Oda ve borsa camiası olarak, atılan adımların ekonomiye yansımasÄ?

GÜNDEM 3.01.2019 13:24:00 0
"Daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz"

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı’na TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve oda/borsa başkanlarının katıldı.

 

"ÜLKE EKONOMİSİNİN GERÇEK DURUMUNU YANSITMIYOR"

 

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı'nın açılışında konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, son dönemde iş dünyasının üzerindeki yükleri azaltan, önünü açan kararlar alındığını belirti. Hisarcıklıoğlu, yıllardır önemini vurguladıkları Ticari Alacak Sigortası'nın çıktığını hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, ekonomide olağan dışı gelişmeler yaşandığına işaret ederek, dövizdeki ve faizdeki artışların, ülke ekonomisinin gerçek durumunu yansıtmadığını düşündüklerini bildirdi.

 

"ÜLKEMİZ YENİDEN BÜYÜME SÜRECİNE GİRECEK"

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, hükümetin aldığı önlemlerle çalkantıların geride kalmasını beklediklerini belirterek "Döviz kurlarındaki ve faiz oranlarındaki dalgalanma ağustosa göre azaldı. Para piyasaları daha istikrarlı hale geldi. Elbette burada, bizlere, özel sektöre de görev ve sorumluluk düşüyor. İlk olarak üretim ve istihdam kapasitemizi mutlaka korumalıyız. Risklere değil fırsatlara, içeriye değil dışarıya yani ihracata odaklanmalıyız. Enseyi karartmadan, temkinli ama kararlı bir şekilde ilerlemeye devam etmeliyiz. Oda ve borsa camiası olarak bu süreçte elimizi taşın altına koyduk, milli bir dayanışma gösterdik. İnşallah tüm bu emekler sonuç verecek ve ülkemiz yeniden tempolu büyüme sürecine girecek" dedi.

 

"ZOR GÜNLER GERİDE KALACAK"

 

Büyük bir ülke olan Türkiye'nin her sorunu aşacak gücü barındırdığını belirten Hisarcıklıoğlu, zor günlerin geride kalacağını ifade ederek, "Bu teker bu tümsekte kalmayacak, kimsenin şüphesi olmasın. Burada esas olan bizim birlik ve beraberliğimizi sürdürmemiz. Ülkemizin gücüne ve özel sektörümüzün dinamizmine yürekten inanan oda ve borsa camiası olarak, atılan adımların ekonomiye yansıması için üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getirecek, daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ