Kahve telvesinden sanat eseri

Edirne'de 28 yaşındaki Resim Öğretmeni Simge Akaret, telvesini sanata dönüştürdü. Bir çok ünlünün portresinin de bulunduğu 30'dan fazla eser kentte bulunan AVM'de sergilenmeye başlandı.

GÜNDEM 2.01.2019 16:51:00 0
Kahve telvesinden sanat eseri

Edirne Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü'nden 3 yıl önce mezun olan Simge Akaret, atanamayınca özel bir şirketin çağrı merkezinde çalışmaya başladı. İşyerinde sürekli kalemle bir şey çizme gereği duyan Akaret, kalite güvenliği açısından telefon, kalem gibi gereçlerin kullanımının yasak olması nedeniyle kağıt bardakta içtiği Türk kahvesi telvesini boya, tahtadan karıştırıcı çubuğunu da fırça olarak kullanarak resim yapmaya başladı. Kahve telvesiyle karalayarak başladığı resim çizme alışkanlığı arkadaşları tarafından da beğenilince Akaret, Atatürk başta olmak üzere sevdiği film afişlerini, sanatçıların portre resimleri ile kentte bulunan tarihi yapı ve doğa resimlerini tahta çubuk kullanarak çizmeye devam etti. Yaptığı 30'dan fazla eserini kentte bulunan bir AVM'de sergilemeye başlayan Simge Akaret'in tek hayali ise resim öğretmenliğine atanmak.

 

"DAHA ÇOK KİTLEYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUM"

 

Simge Akaret, resim yapmayı çok sevdiğini, bu yüzden de her an resim çizmek istediğini belirterek Türk kahvesi telvesiyle resim yapmaya iş yerinde içtiği kahve sonrası başladığını söyledi. Kahve telvesinden insan, doğa ve yapı resimleri yapan Akaret, yaptığı resimlerin çevresindekilerin beğenmesi nedeniyle sergi açmaya karar verdiğini ifade ederek, "Yaptığım resimler çevremdeki insanlar tarafından çok beğenildi. Ben de yapmaya devam ettim. Atatürk başta olmak üzere sevdiğim sanatçılar Şener Şen, Kemal Sunal, Barış Manço, Cem Karaca, Türkan Şoray gibi birçok ünlünün portrelerini yaptım. Ayrıca, İstanbul'daki Galata Kulesi, Edirne Meriç ve Tunca nehirleri köprülerini kahve telvesiyle çizdim. Sergiyle daha çok kitleye ulaşmayı hedefliyorum" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ