Ödenek ve çalışma ücretleri yeniden belirlendi

2019 yılının ilk toplantısını yapan Kapaklı Belediye Meclisi denetim komisyonu üyelerini belirlerken, 2019 yılında meclis üyesi belediye başkan yardımcılarına ödenecek olan aylık ödenek, meclis başk

GÜNDEM 2.01.2019 15:07:00 0
Ödenek ve çalışma ücretleri yeniden belirlendi

Kapaklı Belediye Meclisi’nin 2019 yılı Ocak ayı toplantısı dün saat 14:00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

 

YENİ YILI KUTLADI

 

Mustafa Serat ve Bakser Öztürk’ün katılmadığı toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Hayırlısıyla, iyisiyle kötüsüyle, hüzünlü günleriyle tatlı günleriyle, biraz negatif olmak kaydıyla insanları birbiri içerisinde ayrıştıran, dünyada payını alması gereken insan öğesinin payını alamadığı bir 2018 yılını iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. 2019’a merhaba diyoruz. Savaşsız, birbirini seven, ayrıştırmayan, herkesi kucaklayabilecek dünya coğrafyasında 8 milyara yakın dünya nüfusumuzun, beraber bir şekilde nefes alabileceği, beraber bir şekilde yürüyebileceği güzel bir 2019 yılı diliyorum” dedi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE GÜNDEME ALINDI

 

Mandalı’nın konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi tarafından Pınarça İkizgöller Mesire Alanına çekilen enerji nakil hattının Trakya Dağıtım A.Ş.’ye bedeli karşılığında devrine ilişkin gündem maddesinin gündeme eklenmesi konusu görüşüldü. Ek gündem maddesi ile ilgili kendilerine daha önce bilgi verilmediğini belirten AK Parti Grup Sözcüsü Metin Kanat, bu nedenle ek gündem maddesinin gündeme alınmasına red oyu kullanacaklarını belirtti. İkizgöller Mesire Alanı çevresinde villa ve çiftlik gibi yapıların yapılmaya başlandığını, fakat enerji nakil hattının belediyede olması nedeniyle Trakya Elektrik A.Ş.’nin bu evlere elektrik veremediğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da konuyu komisyona havale edeceklerini dile getirdi. Ek gündem maddesi AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile gündeme alındı.

 

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Meclis toplantısı denetim komisyonu üyelerinin seçimi ile devam etti. Kapalı oylama ile yapılan seçim sonucu Denetim Komisyonu’na CHP Grubundan İlhan Çetinkaya, Muzaffer Yıldıran ve Ender Dubaz seçilirken, AK Parti grubundan da Metin Kanat ve İbrahim Aktürk seçildi.

 

ÜCRETLER TAVAN FİYAT OLARAK KABUL EDİLDİ

 

2019 yılı meclis tatil ayının Ağustos olarak belirlenmesinin ardından Bahçelievler Mahallesi 1075 ada 5 nolu parselde bulunan 2 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması konusu da oybirliği ile karara bağlandı. Dolu kadro değişikliği konulu yazının oybirliği ile kabul edilmesinin ardından görev yapan meclis üyesi belediye başkan yardımcılarına ödenecek olan aylık ödenek, denetim komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere ödenecek olan günlük ödeme miktarı, belediye bünyesinde çalışan zabıta memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücreti, meclis başkan ve üyelerine meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenen huzur hakkı, tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan personelin aylık çalışma ücreti, tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personelin aylık çalışma ücreti yasanın belirlediği üst tavan fiyatı olarak oybirliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİLER

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Spor İşleri Müdürlüğü’nün amatör spor kulüplerine yardım konulu yazısı görüşülerek oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili yazı ve sanayi alanları 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu değişikliği konulu yazı görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Kapaklı Belediyesi tarafından Pınarça İkizgöller Mesire Alanına çekilen enerji nakil hattının bedeli karşılığında Trakya Dağıtım A.Ş.’ye devredilmesi için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi AK Parti grubunun red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

 

PAZARTESİ GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

 

Kapaklı Belediye Meclisi, İmar Komisyonu’na havale edilen konular ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konuları görüşmek üzere 7 Ocak Pazartesi günü saat 06:00’da yeniden toplanacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU