Zabıtalar denetimlerini sürdürüyor

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar yerlerinde denetimlerine devam ediyor. Denetimler sırasında esnafı bilgilendiren zabıta ekipleri 1 Ocak 2019'da başlayan damga ve muayenelerin 28 Şubat 2019 tarihine

GÜNDEM 1.01.2019 13:41:00 0
Zabıtalar denetimlerini sürdürüyor

Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği ve 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve semt pazarlarında denetimlerine devam ediyor.

 

28 ŞUBAT'A KADAR DEVAM EDECEK

 

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Ölçü ve Ayar Memurluğu ve Zabıta Ekipleri tarafından yapılan denetimlerde eksik tartım yapan tartı aletine rastlanmadığı belirtilirken esnafların ölçü ve tartı aletleri damga ve muayeneler konusunda uyarıldığı açıklandı. 1 Ocak 2019'da başlayan damga ve muayenelerin 28 Şubat 2019 tarihine kadar devam edeceği kaydedilirken ekipler esnafın Zabıta Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Memurluğu'na müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.

 

PAZAR YERLERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

 

Vatandaşlardan gelen şikayetlere istinaden yapılan denetimlere devam edilirken denetimlerde "Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği" ile ilgili maddeler kapsamında tezgahlarına etiket koymayan ve vatandaşı yanıltacak şekilde etiket kullanılıp kullanılmadığı yönünde de incelemeler yapıldı. Esnaflara yönetmelik hükümleri konusunda da mağdur olmamaları için bilgiler aktarıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ