Türk Kültürü tanıtıldı

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın, Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen "Türk Kültür Ögeleri" etkinliğinin açılış törenine katıldı.

GÜNDEM 1.01.2019 13:38:00 0
Türk Kültürü tanıtıldı

Kırklareli Atatürk İlkokulu Çok Amaçlı Salonu'nda okul aile birliği ve velilerin desteğiyle Türk Kültürü'nü, Yerli Malını ve Kırklareli Kültürünü tanıtmak amacıyla "Türk Kültür Öğeleri" etkinliği düzenlendi. Geçmiş dönemlerde kullanılan kıyafet, ev eşyaları ve yöresel yemeklerin sergilendiği etkinlikte veliler tarafından yufkalar açılıp saç üzerinde pişirilerek, öğrencilere ve gelen misafirlere dağıtıldı.

 

"GÜZEL BİR ETKİNLİK"

 

Kırklareli Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın etkinliğin açılış törenine katıldı. Kültürel etkinlikleri her zaman önemsediklerini söyleyen Kırklareli Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın, çocukların geçmiş dönemlerde kullanılan eşyaları ve kıyafetleri yakından tanınması açısından çok güzel bir etkinlik olduğunu ifade etti.

 

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANITTILAR

 

Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Savaş Türkoğlu, Türk Kültürünü, Kırklareli kültürünü akılda kalıca şekilde tanıtmak ve unutulmaya yüz tutmuş varlıkları hatırlatmak amacıyla düzenlenmiş olan bu etkinlikle öğrencilere eski gelenekleri bizzat yaşayarak, görerek öğrenmelerini sağlamak istediklerini kaydetti. Türkoğlu, "Bizleri bugünde de yalnız bırakmayan yöresel yemekleri ile destekleyen velilerimizde çok teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK