Kırkpınar Fotoğraf Yarışması 20. yılına giriyor

Edirne Belediyesi tarafından Kırkpınar Festivali kapsamında düzenlenen ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun desteği ile 3 yıldız almaya hak kazanan Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması 2019 y?

GÜNDEM 30.12.2018 13:18:00 0
Kırkpınar Fotoğraf Yarışması 20. yılına giriyor

Kırkpınar Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın 20. yılına girdiğini belirten Edirne Belediyesi 2019 yılında düzenlenecek olan 20. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nın duyurusunu yaptı.

 

BİRİCİYE 6 BİN LİRA PARA ÖDÜLÜ

 

Edirne Belediyesi'nin 01-07 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenleyeceği 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında yapılacak olan 20. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması başlıyor. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu desteği ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliği ile düzenlenen yarışmaya katılımcılar siyah-beyaz ve renkli kategorilerinde 4 fotoğraf ile katılabilecek. Yarışmada birincilik alacak eser sahibi Edirne Belediyesi tarafından verilecek 6 bin lira para ödülü, ikincilik alacak eser sahibi 5 bin lira, üçüncülük alacak eser sahibi 4 bin lira para ödülü ile TFSF tarafından altın, gümüş ve bronz madalya almaya hak kazanacak. Yarışmada ayrıca 1 esere Edirne Belediyesi Özel Ödülü ve 3 esere de mansiyon ödülü verilecek. 20. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nda toplam 40 eser, ödül ve sergilemeye layık görülecek.

 

3 MAYIS'TA SONA ERECEK

 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından 2019/005 kayıt numarası ile desteklenen Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’na katılımın, http://www.tfsfonayliyarismalar.org adresi üzerinden online yapılacağı ve başvuruların 3 Mayıs 2019'a kadar devam edeceği belirtildi.

 

SONUÇLAR 20 MAYIS'TA AÇIKLANACAK

 

20. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nın jürisinde, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, TFSF Yönetim Kurulu Başkanı A. Beyhan Özdemir, Fotoğrafya Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sefa Ulukan, EFOD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İyiiz ile fotoğraf sanatçıları Behiç Günalan ve Adnan Sokol yer alacak. Jüri 17 Mayıs 2019 tarihinde toplanıp değerlendirmesini yapacak ve ardından sonuçlar 20 Mayıs 2019 tarihinde Edirne Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun resmi web sitelerinden ilan edilecek. Edirne Belediyesi, ödül ve sergileme alan fotoğraflardan oluşan bir katalog da bastıracak. 20. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması ile ilgili tüm bilgiler ve katılım şartlarıın, Edirne Belediyesi’nin www.edirne.bel.tr isimli web sitesi ile TFSF’nin web sitesinden görülebileceği kaydedildi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK