'Marka ilçe olmak istiyorsak, güç birliği yapacağız'

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Yerli ve Milli" adlı proje kapsamında yapılan etkinlikler, Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu'nda Güney Doğu Anadolu BÃ

GÜNDEM 27.12.2018 18:14:00 0

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu’nda dün saat 12:00’de düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Levent Akın, tüm boyutlarıyla hayatın içinde yer alan değerleri bilmek, sahiplenmek ve korumanın herkesin görevi olduğunu belirterek “Şanlı geçmişimiz ile tüm toplumlara örnek olmuş, her çağda çağın gereklerine uymuş bir milletin evlatları olmamızın bize yüklediği sorumluluk ile bu çağda da yerli ve milli dinamiklerimizin harekete geçirilmesi zorunlu hal almıştır. Tüm boyutlarıyla hayatımızın içinde yer alan değerlerimizi bilmek, sahiplenmek ve korumak hepimizin görevidir. Başkasının taklidi olmadan kendi olabilmektir ve kendi kalabilmektir yerli olmak; kadim coğrafyanın asıl unsuru olarak içinde bulunduğumuz, büyüdüğümüz ve yaşadığımız değerlere sahip çıkmaktır ve sonraki nesillere aktartabilmektir milli olmak. Yerli ve milli düşünce, başkasının varlığını kendi varlığının üzerinde üstün tutmaz. Yıllardır beraber yaşadığımız bu topraklarda herhangi bir ayrım yapmadan, farklı renkleri bir araya getirmek güzel bir mozaik oluşturmaktır” dedi.

 

“POTANSİYELİMİZ ÇOK YÜKSEK”

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da “Kapaklı ilçe olarak 23 bin öğrencisi olan bin 30 öğretmeni olan 49 tane kurumu olan resmi büyük bir eğitim ordusu. Potansiyelimiz çok yüksek. Eğer biz bunları değerlendirebilirsek Kapaklı ilçemizi gerçekten daha iyi yerlere getirebiliriz. Tabi son dönemde Kapaklı’da meydana gelen hareketlilik çerçevesinde hayırseverlerimiz de devreye girdi. Hayırseverlerimizin desteğiyle bin 800 öğrencimize kışlık yardım aldık. Tabi bunların yanı sıra eğitimin niteliğini arttırmamız gerekiyor. Akademik anlamda başarılarımızın artması gerekiyor" dedi.

 

“AKADEMİK ANLAMDA DA YARIŞABİLİR BİR İLÇE”

 

Kapaklı’nın beyin göçü veren bir ilçe olduğunu dile getiren Danışmaz “Tespitlerimizden bunu anladık. Yani ortaokuldan sonra öğrencilerimizi burada tutamıyoruz. İşte bunu tutmamız gerekiyor. Ertuğrul Gazi Anadolu Lisemiz bittiğinde artık Kapaklı ilçesi beyin göçü vermeyecek. Keza bu yıl yapılan ortak sınavlarda Kapaklı Anadolu Lisemiz Tekirdağ içerisinde bulunan 30’dan fazla Anadolu Lisesi arasında 4’üncü oldu. Tabi bunda ortaokuldan sonra öğrencilerimizin diğer ilçelere geçişinin yeni sınav sistemiyle engellemiş olması çok büyük etken, bunu daha fazla hızlandırmamız gerekiyor. Biz Fen Lisesi kazanan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Ancak Fen Lisesi’nin kıyısından, köşesinden geçen bir şekilde Fen Lisesi kazanamamış öğrencilerimizi burada tutmamız gerekiyor. Bunu başarmamız gerekiyor. Eğer bunu başarırsak biz akademik anlamda da yarışabilir bir ilçe haline geliriz. Çünkü Ertuğrul Gazi Anadolu Lisemiz 32 derslikli ve konum itibari ile çok uygun bir yerde yapılıyor" sözlerine yer verdi. 

 

“BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ VE GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

 

Birlikte hareket ederek güç birliği oluşturacaklarını dile getiren Danışmaz, "Tabi bölgemiz Organize Sanayi Bölgesi ancak bizim Meslek Liselerimizin bölümleri Organize Sanayi Bölgesi’ne cevap veremiyor. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda çalışacak iş gücünü burada bizim liselerde yetiştirmemiz gerekiyor. Örneğin mekatronik, endüstriyel otomasyon, robotik kodlamayla ilgili hiçbir bölümümüz, çalışmamız yok. Yeni yeni başlıyor. Kapaklı’da bu alanları aştığımızda biz de o yarışın içerisinde olacağız.  Marka bir ilçe olmak istiyorsak eğitimde birlikte hareket edeceğiz ve güç birliği yapacağız" dedi.

 

GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ TANITILDI

 

Konuşmaların ardından Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ni tanıtan slayt gösterimi ile devam eden program Anasınıfı Öğretmeni Dilek Özkanat ve anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Mardin Kına Gecesi Reyhani oyunu sergilendi. Ardından Anasınıfı Öğretmeni Gamze Şahan ve anaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Urfa Sıra Gecesi oyunu sergilendi. Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Gaziantep Yöresi halk oyunu gösteriminin ardından Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın’ın da aralarında bulunduğu Müzik Öğretmenleri Ömer Yıldız ve Nurşin Tuğba Yıldız tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait türküler seslendirildi. Programın ardından protokol üyeleri sergiyi gezerken, okul yönetimi tarafından katılımcılara Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yöresel yemekleri ikram edildi. Programa Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Akın Yılmaz, Ömer Karadeniz, Hayırsever Serkan Karagöz, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir, Trakya Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. 

 

Haber / Seda AKYOL