212 kişi sokak hayvanları için gönüllü oldu

Edirne Belediyesi ile Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen, "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" eğitimleri kapsamında 212 kişiye sertifikaları törenle verildi.

GÜNDEM 27.12.2018 09:51:00 0
212 kişi sokak hayvanları için gönüllü oldu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehrin değişik noktalarında sokak hayvanlarının besleneceği alanlar oluşturacaklarını belirtti.

 

"BU BİR GÖNÜLLÜLÜK İŞİ"

 

Edirne Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen sertifika teslim töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Temmuz’da başlayan eğitimlere vatandaşların gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Ben hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Aranızda genç arkadaşlarım da, yaşı benden büyük ağabeylerim de var. Hepinizi tebrik ediyorum. Gerçekten bu bir gönüllülük işi" dedi.

 

"VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRECEĞİZ"

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye ve Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa şehir haritası üzerinde sokak hayvanları besleme noktaları oluşturacaklarını da ifade ederek, sonrasında da eğitim sertifikası alan gönüllülerle birlikte vatandaşlara bilgilendirmeler yapacaklarını söyledi. Gürkan, "Bu konuya düzenli ve sistematik bir yöntem bulmamız gerekiyor. Bence Edirne’de en önemli ve acilen çözmemiz gereken sıkıntı bu. Hatta o belirlenen noktalara ‘Sokak Hayvanları Besleme Noktası’ tabelaları da koyacağız" şeklinde konuştu. Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Emrah  Salt’ da törende yaptığı konuşmada sokak hayvanları konusunda Belediye ile çok iyi bir iletişimde çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Daha sonra eğitimlere katılanlara sertifikaları verildi.

 

Haber / Seda AKYOL