ÇTSO meclisi, yılın son toplantısını yaptı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi 2018 yılının son toplantısını dün saat 16:30'da yaptı. Aidat borçlarının affı ve aidat borcu nedeniyle yasal takip başlatılması konularının gö

GÜNDEM 25.12.2018 16:47:00 0
ÇTSO meclisi, yılın son toplantısını yaptı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı dün saat 16:30’da Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapıldı.

 

8 MECLİS ÜYESİ KATILMADI

 

Gürkan Kesim, Kadir Uz, M.Sait Erdem, Mesut Görgün, Mikail Çelik, Rahmi Yılmaz, Samet Toz ve Süleyman Ak’ın katılmadığı toplantıda yoklama, saygı duruşu ve açılışın ardından kasım 2018 gelir gider, bütçe izleme raporu ve mizan görüşüldü. 2018 Kasım ayı giderleri ile ilgili bilgi veren Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, kasım ayı giderinin 156 bin 103,32 TL, 2018 yılı Ocak- Kasım dönemi giderinin de 2 milyon 713 bin 659,61 TL olduğunu belirtirken, “Kasım ayı gelirimiz 209 bin 519,07 TL, Ocak-Kasım dönemi gelirimiz ise 3 milyon 955 bin 574,95 TL” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi mevcut oybirliği ile kabul edildi.

 

AİDAT BORÇLARININ AFFI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de ilgili kanun ve yönetmeliklere göre aidat borçları affedilecek üyeler görüşüldü. Avukat Ahmet Rahman Metin, “tahsili imkansızlaşan alacakların takibinden vazgeçmek veya ölen, ticareti terk eden ve odaya olan aidat borçlarını, yangın, sel, deprem ve benzeri tabi afetler gibi, iradesi dışında meydana gelen mücbir sebeplerden dolayı ödeme güçlüğü içinde olan üyelerin aidat borçlarının ve gecikme zamlarının affı ve/veya yeniden yapılandırılması ile oda veya üyeler adına açılacak davalar konusunda yönetim kurulundan gelen teklifleri inceleyip karara bağlamak ve gerekli gördüğünde bu yetkisini yönetim kuruluna devretmenin” oda meclisinin görevleri arasında yer aldığını belirtti.

 

80 KİŞİNİN BORCU AFFEDİLDİ

 

Kayıt ücretleri, yıllık aidat, munzam aidat, navlun hasılatından alınacak oda payları ve birlik aidatı ile borsa tescil ücreti ve bunlara ait kesinleşen gecikme zamları ile para cezalarının tahsil zamanaşımı süresinin 5 yıl olduğunu belirten Metin,  “Biz bunları 5 yıllık sınırdaki takipler için yapıyoruz. Bunların dönemleri ağırlıklım olarak 2013 dönemi” dedi. Af konusunda meclisin yılda bir kez olmak üzere yetkisinin olduğunu söyleyen Metin’in bilgilendirmesinin ardından resen terk olan toplam 80 kişinin aidat borçlarının affedilmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

AÇMA, POĞAÇA VE SİMİT FİYAT TARİFESİ DEĞİŞTİ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından bir sonraki gündem maddesinde de ilgili kanun ve yönetmeliklere göre aidat borcu nedeniyle yasal takip başlatılacak olan üyeler görüşüldü. 126 üye hakkında yasal takip başlatılacağını kaydeden Oda Genel Sekreteri Hakan Gel “31 Aralık’a kadar ödeme süresi var. Bu süreye kadar ödeme yapanlarla ilgili yasal takip başlatılmayacak” dedi. İlgili gündem maddesinin de oybirliği ile karara bağlanmasının ardından simit, açma ve poğaça fiyat tarifesi görüşüldü. Yönetim kurulu tarafından kabul edilen ve meclise sunulan fiyat tarifesi mecliste de oybirliği ile kabul edildi. Alınan karara göre 90 gram simit fiyatı 1.50 TL, 80 gram açma fiyatı 1.50 TL ve 80 gram poğaça fiyatı 1.50 TL oldu.

 

TAHMİNİ BÜTÇE 4.5 MİLYON TL

 

Fiyat tarifesinin karara bağlanmasının ardından 2019 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. 2019 tahmini gelir ve gider bütçesi 4 milyon 587 bin 653 TL olarak karara bağlandı. 2019 yılı kayıt ve aidat ücretleri fevkalade derece üyeler için 695 TL, birinci derece üyeler için 390 TL, ikinci derece üyeler için 375 TL, üçüncü derece üyeler için 265 TL, dördüncü derece üyeler için 260 TL ve beşinci derece üyeler için 350 TL olarak kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU