'Daha mutlu bir Çerkezköy için hedeflerimizi anlatacağız'

Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 5 yıl boyunca yaptıkları hizmetleri anlatarak ?

GÜNDEM 23.12.2018 10:54:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak derneğin yeni Başkanı Turgut Fiş ve yeni yönetimini tebrik etti.

 

“ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN”

 

10 gün önce kongre yaptıklarını belirten Fiş, “Derneğimi

 

“BU BAKIŞ AÇISIYLA BELEDİYECİLİK YAPMAYA ÇALIŞTIK”

 

Genel kurulun hayırlı olmasının temenni eden ve dernek başkanı Turgut Fiş ile yeni yönetime başarılar dileyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Başkanımın bu samimi duyguları için ayrıca teşekkür ediyorum. Böyle samimi bir ortamda bu duyguları başkanımdan aldığım için mutluyum. 30 Mart 2014’te vatandaşlardan görev aldıktan sonra belediyenin kapısından içeriye girerken ‘yakamdaki parti rozetini çıkarıyorum, bundan sonra herkesin belediye başkanı olacağım’ demiştim. O gün bu gün, bu bakış açısıyla belediyecilik yapmaya çalıştık” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY BÜYÜK BİR MOZAİK”

 

Dernekçiliğin zorluğuna dikkat çeken Akay “Çerkezköy büyük bir mozaik. Türkiye’nin 7 coğrafyasından, 7 ikliminden, 81 ilinden bu topraklarda işimiz, aşımız için buluştuk. Çerkezköy, Türkiye’nin her yerinden gelen vatandaşlarımızla buluşma noktamız. Bizi burada kıymetli kılan şey, birbirimizden aldığımız güç, birbirimizden aldığımız destek. Hangi ilden gelmiş olursak olalım, Çerkezköy sınırları içerisinde aynı pazara çıkan, çocukları aynı okullarda okuyan, aynı cenazede saf tutan, aynı mutlulukta bir araya gelen Çerkezköylüleriz. O yüzden bizler birbirimizden aldığımız bu kardeşlik duygularıyla Çerkezköy’ün geleceğine doğru hep beraber hareket ediyoruz. Hemşehri derneklerinin bu noktada benim için daha kıymetli bir durumu var. Bugün Çerkezköy’de çeşitli illerimizin, ilçelerimizin, köylerimizin hemşehri dernekleri var. Bizler ülkemizin 7 coğrafyasından gelen vatandaşlarımızla buluştuğumuz bu noktada birbirlerimizin kültürlerini birbirimize anlatıyoruz, birbirimize yaşatıyoruz. Hemşehri derneklerimizin varlığı bizim için bir kere daha kıymetli. Görev süremiz boyunca biz derneklerimizle yan yana olmaya çalıştık. Bundan sonraki sürede de Allah izin verirse aynı bakış açısıyla yan yana durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“YENİ HEDEFLERE DOĞRU OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ”

 

5 yıllık görev süresinin sonuna doğru yaklaştıklarını dile getiren Akay “Seçim atmosferine doğru giden bir süreci yaşıyoruz. İnşallah 31 Mart 2019 tarihinde Çerkezköy yeni bir yerel seçimi yaşayacak. Tüm demokratik haklarını kullanacak, aday olacak, Çerkezköy için yola çıkacak bütün arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum. Daha sürecin başındayız. Geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy’de yeniden belediye başkan adaylığımı açıkladım. İnşallah diğer arkadaşlarımız da açıklayacak ve daha güzel bir Çerkezköy için hep beraber karar alacağız. Ve Çerkezköy’ün yeni 5 yılında yeni hedeflerine doğru omuz omuza yürüyeceğimize inanıyorum” dedi.

 

“HIZLI BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRDİK”

 

Başkan Vahap Akay “2013 yılında bu sokaklarda yürürken hedeflerimiz vardı. Bugün bu hedeflerin çok büyük çoğunluğunu tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tabi ki eksiklerimiz var, tabi ki hatalarımız da olmuştur. Ancak iyi niyetli bakış açısıyla Çerkezköy’e daha fazla nasıl hizmet ederiz, 5 yıl boyunca bunun mücadelesi içerisinde olduk. Derdimiz, tasamız daha güzel, daha mutlu bir Çerkezköy’de yaşamaktı. Geldiğimiz noktada yaptığımız yatırımlarla, yeni Pazar yerleriyle, yeni kültür merkeziyle, yeni yarı olimpik yüzme havuzuyla, piknik alanlarıyla, mesire alanlarıyla, 118 noktada yapılan park, bahçe çalışmalarıyla, dere ıslahlarıyla, altyapı yatırımlarıyla, yağmur suyu yatırımlarıyla; dere taşkınlarıyla, ani su baskınları ile anılan Çerkezköy’den bunları artık yaşamayan, geleceğe umutla bakan bir Çerkezköy var artık. 5 yılda kapalı düğün salonuyla, hizmete açacağımız kültür merkeziyle, 29 Ekim spor kompleksiyle, Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde bulunan spor parklarıyla, yeni altyapı yatırımlarıyla, yeni üst yapı yatırımlarıyla bu 5 yıllık dönemde hızlı bir çalışma dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

 

“BİRKAÇ YILI DEĞİL, ÖNÜMÜZDEKİ 30-40 YILI DÜŞÜNÜYORUZ”

 

5 yıl önce Çerkezköy’ün nüfusunun 115 bin olduğunu anımsatan Akay “2018 sayımı sonrasında Çerkezköy’ün nüfusu muhtemelen 167 bin olacak. 4 yıl önce aylık doğum sayısı 90-100 olan Çerkezköy’de, 2018 yılında aylık doğum sayısı 320. Yatırım yaparken, karar alırken, sadece önümüzdeki birkaç yıla göre değil, 20-30-40 yıl sonrasını düşünerek yapma zorunluluğumuz var. Bu pencereden bakarak hareket ediyoruz” dedi.

 

“BU YATIRIMLAR HERKESE YAPILIYOR”

 

Çerkezköy’de ciddi altyapı yatırımlarının olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay “Çerkezköy’ün derelerine artık kanalizasyonlar akmaz oldu. Kolektör hattı ile arıtma tesisine götürülüyor artık. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde dere ıslahları yapıldı” dedi. Kent Park çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Akay “Çerkezköy’de yatırım yapması gereken kurumun sadece yerel yönetimler olmadığını, devletin tüm kurumlarının yatırım yapmak zorunda olduğunu anlatacağız. Bu yatırımları isteyip Çerkezköy’e kazandırmanın mücadelesini de vereceğiz. Bu topraklarda yaşıyoruz, burada hep beraber nefes alıyoruz. Burada yapılacak yatırımlar bu topraklarda yaşayan herkese yapılıyor. Biz bu bakış açısıyla 5 yıldır yatırımlar yapmaya çalıştık” dedi.

 

“HER VATANDAŞIN YANINDA OLDUK”

Her an vatandaşın yanında olan bir belediye olmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Akay “Bir bebek dünyaya geldi, hayırlı olsuna gittik. Çerkezköy’e yeni taşınanlara hoşgeldine gittik. Düğünde, dernekte nişanda vatandaşımızın yanında olduk. kötü günlerde, zor zamanlarda taziye çadırlarıyla vatandaşlarımızın yanında bulunduk. Kandilleri kandil şekeriyle hatırladık. Sabah işe giden vatandaşlarımızı bir kap sıcak çorba ile hatırladık. Okula yeni başlayan kardeşlerimize kırtasiye yardımında bulunduk. Ramazanda sokaklarda Ramazan sofraları kurduk ve vatandaşlarımızı aynı sofrada buluşturduk. Binlerce vatandaşımızı Ramazan’da Edirne ve İstanbul’da camilere gönderdik. Binlerce vatandaşımızı Çanakkale’ye gönderdik. Yalnız yaşayan vatandaşlarımıza her gün sefer tası ile yemek götürdük. 29 caminin 5 yıl boyunca periyodik olarak temizliklerini yaptık. Milli eğitime, okullarımıza ciddi destekler verdik. Okul yaptırdık, okul yapımlarına nakdi yardımlarda bulunduk. Yeni yapılacak devlet yatırımlarının önünü açmak için mücadele ettik. Çerkezköy’de okula giden çocuklarımızı 60 kişilik sınıflarda okumasın, bu çocuklarımız 30 kişilik sınıflarda okusun diye mücadele ettik” dedi.

 

TALEPLERİ DİNLEDİ

 

 

Vatandaşın derdiyle dertlenen, iyi gününü paylaşan, Çerkezköy’ün büyüme hızına ayak uyduracak yatırımları Çerkezköy’e kazandırmaya çalışan bir 5 yılı günahıyla sevabıyla tamamlamak üzere olduklarını söyleyen Akay “İnşallah yeni süreçler başlayacak. Bundan bir ay sonra neler yaptığımızı değil, Çerkezköy’ün yeni 5 yılında nelere ihtiyacı var, büyüyen gelişen, 2024 yılında 240 bin nüfus öngörülen Çerkezköy’ün nelere ihtiyacı var, bu topraklara hangi yatırımları kazandırmalıyız, bunları anlatacağız. Yeni bir seçim beyannamesiyle vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız. Bu dönemde zor kararlar, keskin kararlar verdik. Bu kararların temelinde Çerkezköy’ün büyüyen nüfusuna ayak uydurmak vardı. Bunları yaparken tabi ki zorluklarla karşılaştık. Zorluklar önümüze çıktı üzerinden atladık, engeller önümüze çıktı kuyu kazdık altından geçtik. Ara sıra yanından dolaştık. 5 yıl boyunca siyaseti bir kenarda tutarak sadece ve sadece ‘bu topraklara nasıl daha fazla hizmet ederiz’ diye düşündük. 8 Nisan 2014 günü belediyenin kapısından içeriye girerken, ‘herkesin belediye başkanı olacağım’ sözüyle çıktığım bu yolda aynı bakış açısıyla, aynı kararlılıkla Çerkezköy’ün yeni 5 yılında daha güzel yatırımlarla, daha mutlu bir Çerkezköy’de çalışmak ümidiyle inşallah yeniden sokaklarda, meydanlarda derdimizi anlatacağız, hedeflerimizi anlatacağız” dedi. Konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet eden başkan Akay, onların sıkıntı, istek ve şikayetlerini de dinledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU