Kooperatif başkanları ile bir araya geldi

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Dünya Kooperatifçilik Günü kapsamında kooperatif başkanları ile bir araya geldi. Bugün saat 10:00'da By Kebap'ta düzenlenen kahvaltı programında konuşan Yurdakul,

GÜNDEM 21.12.2018 15:11:00 0
Kooperatif başkanları ile bir araya geldi

Dünya Kooperatifçilik Günü kapsamında düzenlenen kahvaltı programına; Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Demirkıran ve Kooperatif başkanları ile temsilcileri katıldı.

 

"BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR"

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, birlikten kuvvet doğar sözünün ne kadar anlamlı ve güzel bir söz olduğunu belirterek, "Bugünlerde ekonomik olarak zor günler geçiriyoruz. Özellikle üreticilerimiz ekonomik dalgalanmalardan fazlasıyla etkilenmekte. Üreticinin ve çiftçinin malının en az rağbet gördüğü bir dönemden geçiyoruz. Kooperatiflerde bizlerin yürüttüğü kamu görevi gibi bir görev yürütmekte ve yaşanan ekonomik sorunları en iyi bizler kadar anlamaktadır. Umarım birbirimize destek olarak bu zor dönemi anlatacağız. Birbirimize destek olmak kadar önemli bir diğer konuda ekonomik dalgalanmalardan sorumlu olan yetkililerinde bir an önce tedbir alıcı ataklar yapmasıdır" dedi.

 

KOOPERATİF YAPMAK MADDİ MANEVİ KUVVETLERİ BİRLEŞTİRMEKTİR

 

Sözlerine devam eden Yurdakul, "İlçemiz ağırlıklı olarak Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin ağırlıklı olduğu bir şehir. Bunun yanında Sulama Kooperatifleri, Sanayi Sitesi Kooperatifi, inşaatlar ile ilgili kooperatifler yani hayatın her alanına kooperatifçilik girmiş durumda. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; “Muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak maddi manevi kuvvetleri, zekâ ve maharetleri birleştirmektedir.” Bizlerde birlikten kuvvet doğar inancı ile fedakar üreticilerimize üretime sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. 21 Aralık Dünya Kooperatifçiler Günü'nüzü kutlar üreticimizin alın terinin karşılanacağı bir yıl olmasını temenni ederim" dedi.

 

Haber / Seda AKYOL