Gürkan: İzin, ışığın, vatan ve millet sevgin emanetimizdir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne'ye gelişinin 88. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  "Sevgili Atam; bugün Edirne'ye son gelişinin ama

GÜNDEM 21.12.2018 12:21:00 0
Gürkan: İzin, ışığın, vatan ve millet sevgin emanetimizdir

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne’ye gelişinin 88. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

 

EDİRNE HALKI, ATA’SINI ASLA UNUTMAYACAK

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne'ye dört kez geldiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Mustafa Kemal Atatürk; kendisinin fikirlerini ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatmaya kararlı olan bu eşsiz kenti son olarak 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla ziyaret etti. Ulu önderimiz 21-25 Aralık tarihlerinde, Belediye Binasında bugün Atatürk Odası olarak düzenlenen odada kalmış; meclis salonunda çok önemli kararlara imza atmıştır. 88 yıl önce Ata’sını bu topraklarda ağırlamanın onurunu yaşayan Edirne Halkı; hiçbir zaman onun fikirlerinden ayrılmamış; Cumhuriyet’in kazandırdığı hak ve özgürlüklere sahip çıkmıştır. Çünkü birçok kez işgale uğrayan bu topraklar; bu topraklarda nefes alan Edirne Halkı; özgürlüğün ve bağımsızlığın ne kadar önemli olduğunu bilmekte; Ata’sına olan minnet borcunu her fırsatta dile getirmektedir. 21 Aralık; Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye son kez gelişinin ama hiç gitmeyişinin 88. Yılı.  İzi, ışığı, vatan ve millet sevgisi, demokrasi, ilke ve devrimleri emanetimizdir. O’nun bize bıraktığın emanetleri sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz. Edirne Halkı, Ata’sını asla unutmayacak" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ