Çalınan hayvanlar sahiplerine teslim edildi

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde bir ahıra çalıntı kamyonetle gelen, baba ve oğlunu spreyle bayıltan, köpekleri de zehirleyen hırsızların, elektroşokla sersemleterek çaldıkları 12 büyükbaş

GÜNDEM 18.12.2018 17:10:00 0
Çalınan hayvanlar sahiplerine teslim edildi

Jandarma ekipleri tarafından Edirne Keşan'da bulunan hayvanlar baba İhsan Dinler ve oğlu Furkan'a teslim edildi. İhsan Dinler, “Jandarmamıza Allah güç versin. Umarım hırsızlar da bulunur" dedi.

 

HIRSIZLAR HER YERDE ARANIYOR

 

Olay geçtiğimiz Pazar günü Arnavutköy İmrahor Mahallesinde sabaha karşı 04:30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, geçimini hayvancılıkla sağlayan Dinler ailesinin evinin ahırına gelen hırsızlar önce evin çevresindeki 4 bekçi köpeğini zehirli etle öldürdü, ardından da uyuyan 65 yaşındaki İhsan Dinler ve 18 yaşındaki oğlu Furkan Dinler’i spreyle bayılttı. Kalabalık şekilde geldikleri düşünülen hırsızlar daha sonra ahırda bulunan 15 büyükbaş hayvandan 12’sini elektroşokla  sersemleterek ormanlık alana getirdikleri çalıntı kamyonete taşıdı. Hayvanların tamamının aynı günün sabahında Edirne’nin Keşan ilçesinde 27 bin liraya satıldığını tespit eden jandarma ekipleri, el koydukları hayvanları İhsan Dinler’e teslim etti. Olayla ilgili hırsızlar her yerde aranıyor.

 

"HAYVANLARI 27 BİN LİRAYA SATMIŞLAR"

 

Hayvanların sahibi İhsan Dinler hayvanlarının çalındığını fark etmediğini söyleyerek, "Bize ilaç mı sıktılar ne yaptılar bilemedik. Sabah kalktığımızda kalan hayvanların sağa sola kaçtığını gördük. Sonra baktım köpeklerimi de öldürmüşler. Ahırı açtığımızda içeride 12 hayvanın çalındığını gördük. Hayvanlarıma elektroşok  vermişler, ipini kesmişler almışlar" dedi. Hayvanları kontrol etmek için ahırın arkasında yattığını söyleyen Furkan Dinler ise hayvanlarının olay olduktan sonra aynı gün içerisinde Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunduğunu belirterek, "Hayvanlarımı çalıntı kamyonetle alıp Keşan’da birisine 27 bin liraya satmışlar. Ben hayvanlarımın bir tanesini 8 bin liraya bile vermezdim. Toplam değerleri 130 bin lira civarındaydı. Sağ olsun jandarma ekipleri hayvanlarımı hemen buldu. Umarım hırsızlar bir an evvel yakalanır" dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU